2024.03.29, Péntek
A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez
Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2020.11.20. 10:11

A kormányhivatal ügyfélszolgálatain keresztül hívja fel a figyelmet a környezettudatosságra, a pazarlás mellőzésére, a hulladék mennyiségének csökkentésére, valamint az újrahasznosítás fontosságára.

Hirdetés

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év novemberének utolsó hetében, így idén november 21-29. között rendezik meg. A fenntartható jövő érdekében 2009-ben indított kezdeményezésben résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. Magyarországon 2012 óta szervezik meg az eseményt, a tavalyi évben 411 akcióval zajlott. Európai szinten 16570 akciót valósítottak meg a programhoz csatlakozó önkéntesek. Az Európai Hulladékcsökkentési Hétnnek minden évben van egy kiemelt témája. Az idei év fókusza a láthatatlan hulladékokra összpontosul.

 

Munkatársaink a program logóját, kitűzőként viselve közvetítik a lakosság felé a Hét üzenetét, tudatosságra ösztönzését. A kitűzőkkel tehát 2020. november 23-27. között találkozhatnak Bács-Kiskun megye összes kormányablakában és okmányirodájában.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétről bővebben itt olvashat.

 

MegyeBács-Kiskun Megyei KormányhivatalEurópai Hulladékcsökkentési Hét