2024.05.01, Szerda
Új, fedett buszmegálló épült Fajszon
bacskiskun.hu

Új, fedett buszmegálló épült Fajszon

bacskiskun.hu

2020.10.17. 14:22

A Petőfi utcai buszmegállót október 15-től használhatja az utazóközönség, ezzel egyidejűleg az Ady Endre utcai buszmegálló megszűnt.

Hirdetés

A megvalósításhoz szükséges 45 millió forintot a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázaton nyerte a község. A vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló buszváró és buszforduló kivitelezése a közelmúltban fejeződött be, az önkormányzat a beruházáshoz szükséges, magántulajdonban lévő telket már korábban megvásárolta.

A Petőfi Sándor utca és Dózsa György utca sarkán, a sportcsarnokkal szemben lévő telken épülő buszmegállót megtudtuk: a fajsziak régóta szerettek volna egy kulturált, fedett, mosdókkal ellátott, a helyközi járatokon utazók kényelmét szolgáló buszmegállót, amelyhez most a TOP-os pályázaton elnyert 45 millió forint adta meg a lehetőséget.

A buszmegállóhoz buszfordulót és egy új, jól megvilágított gyalogátkelőt is kialakítottak és az eredeti tervek szerint kerékpártároló is épül a közelben.

MegyeFajsz