2024.06.16, Vasárnap
Négyezer iskolás kapott tanszert a nagycsaládosoknak indított akcióban
MTI/Illyés Tibor

Négyezer iskolás kapott tanszert a nagycsaládosoknak indított akcióban

mti

2020.10.14. 16:44

A felajánlásokat főleg olyan családok kapták, amelyek vírushelyzetben nehéz helyzetbe kerültek, a szülők elveszítették a munkájukat vagy az iskolakezdésnél ütköztek nehézségekbe.

Hirdetés

Ezerhétszáz család mintegy négyezer gyermeke kapott tanszert, iskolaszert a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és az Auchan áruházlánc idei közös akciójában - jelentette be az egyesület elnöke szerdán Budapesten.

Kardosné Gyurkó Katalin a sajtótájékoztatón közölte: idén több mint húszezerrel több felajánlás gyűlt össze, mint a tavalyi második gyűjtéskor, több mint 65 ezer tanszert tudtak eljuttatni a családokhoz. Köszönetet mondott az Auchannak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) és a kormányzatnak, mert - mint a koronavírus-járványra utalva fogalmazott - "tavasszal lehetővé tette a családoknak, hogy erősek maradjanak". Így ők jobban tudtak segíteni a rászorulókon - tette hozzá.
Augusztus 1. és szeptember 11. között önkénteseik több mint 3100 munkaórát szántak az adományok gyűjtésére.

Beneda Attila, az Emmi családpolitikáért felelős helyettes államtitkára arról beszélt: három év alatt hagyománnyá vált a kezdeményezés, majd reményét fejezte ki, hogy folytatódni is fog. A kormányzat örömmel támogatja azt, ha az olyan nyilvánvaló célkitűzéseihez, mint a családok megerősítése, csatlakozik a civil- és a vállalati szféra - mondta.

A politikus kiemelte: idén jócskán meghaladta az adományok mennyisége és értéke a korábbi évekét, ami azt mutatja, hogy "ez a társadalom igyekszik segíteni a rászorulókon".

Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR-igazgatója a többi között elmondta, hogy idén az áruház önkéntesei is bekapcsolódtak a gyűjtésbe. A tanszergyűjtési akción kívül az Auchan idén egymillió forinttal támogatja a NOE működését - közölte.

MegyeNagycsaládosok Országos Egyesületetanszercsomag