2024.03.29, Péntek
Ingyenes egészségszolgáltatások fürdőzés közben a Dél-Alföldön
A kép illusztráció - envato

Ingyenes egészségszolgáltatások fürdőzés közben a Dél-Alföldön

2020.10.16. 13:19

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér október 17-én a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy-, és Élményfürdő területén (Kőkút u.26.)  várja ingyenes rendezvényre a mozogni vágyókat.

Hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg az a mozgásra és egészségfejlesztésre épülő programsorozat, amelynek keretében a dél-alföldi régió 12 településén rendeznek prevenciós célú, szabadidős eseményeket.

Napjainkban nagy figyelmet kellene fordítani arra, hogy mely sportágak, milyen betegségek megelőzésében játszanak szerepet. Olyan mozgásformát kell választani, amely az adott személy számára könnyen elérhető, végezhető és a legtöbb jótékony hatást képes a szervezetében kiváltani.  

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér szakemberei olyan pályázati programot állítottak össze a felnőtt lakosságnak, amely segíti a prevenciós célú mozgásformák megismerését. A szabadidős programokat fürdőkben szervezik meg, mert ezek számos vendéget vonzanak, és a víz eleve lehetőséget teremt a rekreációs mozgásra. Az ingyenes egészségszolgáltatások délelőtt 9 órától délután fél 3-ig tartanak folyamatosan. Az egyik esemény az a tájékoztató, ismeretterjesztő előadás lesz, amely táplálkozási és életmód tanácsadás mellett iránymutatást ad a résztvevőnek arról, milyen mozgásprogramot érdemes kipróbálnia az egészsége fejlesztése érdekében.

A jó példát be is mutatják: minden helyszínen zajlik egy beszélgetés egy olyan személyiséggel, akinek nem átlagos sportteljesítménye az igazolás arra, hogy rendszeres mozgás mellett aktív, és egészséges maradhat bárki, akár időskorában is. A kiskunmajsai rendezvény vendége lesz 12:30-tól a Kecskeméti Spartacus Sportkör versenyzői közül Grosán Pál, aki tavaly Európa-bajnok lett. A senior atléta a Masters Európa-bajnokságon a nyolcvan évesek korcsoportjában dobó ötpróbában aranyérmet nyert.

A program teljes időtartama alatt hétféle mozgásformát lehet kipróbálni, köztük a helyszín kínálta vízi aerobikot és vízilabdát, illetve a bárhol végezhető dartsot, asztaliteniszt, az íjászatot és a francia eredetű golyójátékot, a petangot is.

A pályázati támogatás lehetővé teszi, hogy a program ingyenes legyen minden érdeklődő számára, tehát aki erre az eseményre érkezik a fürdőbe, annak nem kell belépőt váltania.

A program célja ugyanis az ismeretterjesztés mellet az, hogy elérhetővé tegye a testmozgást és népszerűsítse a szabadidősportot. A szervezők azt remélik, ösztönözni és segíteni tudják ezzel a lakosság fizikai aktivitását, és ezzel a szemléletformálással az egészségkultúra fejlesztését is szolgálják. 

Az EFOP-1.8.6-17-2017-00033 kódszámú, a felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztését célzó projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

MegyeJonathermál Gyógy- és ÉlményfürdőKiskunmajsaKecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér