2024.03.29, Péntek
Összefogtak a magyar kisüzemi sörfőzdék: nyílt napon várják a látogatókat

Összefogtak a magyar kisüzemi sörfőzdék: nyílt napon várják a látogatókat

2020.09.15. 19:19

Az októberben először megrendezésre kerülő Nyitott Főzdék Napján, országszerte 25 magyar sörfőzdénél várják ingyenes programokkal a vendégeket.

Hirdetés

Sörkóstolókkal, vezetett főzdetúrákkal, gasztronómiai produkciókkal készülnek a magyar sörfőzdék a Nyitott Főzdék Napjára, amelyet október 10-én, szombaton tartanak meg először.

A vendéglátás és a turizmus koronavírus járvány miatti visszaesése nagyon nehéz helyzetbe hozta idén a kisüzemi sörfőzdéket, amelyek termékeik túlnyomó részét a korlátozó intézkedések miatt megtorpanó vendéglátásban értékesítik. A főzdék igyekeznek változatos, új csatornákon juttatni el söreiket a fogyasztókhoz. Ehhez járul hozzá a Nyitott Főzdék Napja is, amelyen a sörfőzdéknél kóstolhatják meg a különböző sörtípusokat a látogatók.

Győrzámolytól Hajdúböszörményig, Tokajtól Magyarhertelendig, eddig összesen 25 sörfőzde csatlakozott a kezdeményezéshez, vállalva, hogy fogadja a vendégeket, illetve vásárlási lehetőséget biztosít számukra október 10-én – mondta Knap Gábor, a Beerporn.hu sörmagazin főszerkesztője, a Nyitott Főzdék Napja főszervezője. Elmondta: a program elsődleges célja, hogy az érdeklődők megismerjék a közvetlen környezetükben működő sörfőzdéket, illetve felhelyezzék azokat a saját gasztronómiai térképükre, így rendeszeres látogatókká, vásárlókká válva támogassák a magyar sörkultúra fejlődését.

A Nyitott Főzdék Napja programhelyszínein a sörkóstolás és vásárlás mellett lehetőség lesz a sörfőzdék működésének, a sörkészítés folyamatának, illetve a sör alapanyagainak megismerésére. A résztvevők közül több sörfőzde is bemutat új főzeteket október 10-én, illetve helyi kistermelőket hívott meg, így a sör mellett kézműves sajtokat, párlatokat, környékbeli finomságokat is kóstolhatnak a látogatók.

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.

MegyeNyitott Főzdék Napja