2024.03.28, Csütörtök
Megújult a termelői piac Bácsbokodon
A kép illusztráció - pixabay.com

Megújult a termelői piac Bácsbokodon

Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata

2020.09.23. 12:17

Az elmúlt néhány évben a bácsbokodi piacon a látogatószám és a kistermelők, árusok száma jelentősen megnövekedett, melynek következtében a kijelölt piacterület és a rendelkezésre álló árusító helyek mérete már nem bizonyultak elegendőnek.

Hirdetés

A megoldást hosszú távon csak a piac és az árusító asztalok területének a növelése, a termelői piac infrastrukturális fejlesztése jelenthette. A beruházás keretében a termelői piac felújítása, korszerűsítése történt meg, amely magában foglalta a piac területének térburkolattal történő felújítását, valamint a területen 8 db egyenként 35 négyzetméteres fedett árusító szín és 6 db napelemes kandeláber elhelyezését.

A termelői piac területe a fejlesztést követően 787,5 m2-re emelkedett, amely 1,8-szoros területnövekedést jelent, emellett az árusító asztalfelület nagysága a fejlesztést megelőző állapot közel kétszeresére nőtt.

A megvalósítás eredményeként egy olyan korszerű, térburkolattal ellátott, fedett helyi piac jött létre Bácsbokodon, amely biztosítja a vidéki térségekben élők életminőségének javítását, a lakosság egészséges, jó minőségű élelmiszerrel való ellátását, a helyi termelők piacra jutásának elősegítését, a helyi alapanyagok felhasználásának támogatását, ezen keresztül a helyi gazdaság fejlesztését.

MegyeBácsbokodpiac