2024.03.19, Kedd
Az új tagvállalattal egy újabb területet is meghódít a KÉSZ Csoport
Illusztráció: KÉSZ Csoport

Az új tagvállalattal egy újabb területet is meghódít a KÉSZ Csoport

magyarepitok.hu

2020.09.20. 07:14

A vállalat ezzel tovább bővíti tevékenységi körét a földgáz-alapú és megújuló energiatermelésben.

Hirdetés

Újabb tagvállalattal és egyben új üzleti területtel is bővítette portfólióját a KÉSZ Csoport. A Greenergy Csoport akvizíciójával – a Greenergy menedzsmentjének részvételével – a vállalat az energetika területére is belép, és tovább bővíti tevékenységi körét a földgáz-alapú és megújuló energiatermelésben.

A Greenergy cégcsoport, mint energiaszolgáltató, kapcsolt villamos- és hőenergiát termelő kiserőműveket, valamint megújuló energiára épülő energetikai projekteket fejlesztő és üzemeltető cégcsoport. A Greenergy által kezelt portfólió mérete jelenleg 60 MW.

A vállalat alaptevékenysége a gázmotorokkal történő kapcsolt villamos- és hőenergia-termelésre épül.

A kapcsolt villamosenergia- és hőtermelés legfontosabb előnye a magas energetikai hatásfok. Ez annak köszönhető, hogy itt a hagyományos hőerőművekkel ellentétben a villamosenergia-termelést kísérő hulladékhő nem kerül kibocsátásra a környezetbe, hanem hasznosításra kerül távfűtésekben, nagyobb intézményekben vagy ipari fogyasztóknál.

 

A Greenergy több ponton is kapcsolódik a KÉSZ tevékenységeihez

A társaság megújuló energiatermeléssel is foglalkozik, több szélerőművet és biomassza alapú hőtermelő eszközt üzemeltet, valamint karbantartó tevékenységet is végez az általa felügyelt eszközökön. A cég alapításától kezdve elkötelezett a tiszta technológiák, az integrált szolgáltatások és a fenntartható környezet iránt.

Nem lesz ez másként a KÉSZ Csoport irányítása alatt sem, továbbra is fókuszba helyezik a környezetvédelmet és a zöldenergiát a hosszú távú fenntarthatóság érdekében.

Ezen felül a Greenergy saját kereskedő céget és virtuáliserőmű-rendszert is létrehozott, mely képes arra, hogy több, decentralizáltan elhelyezkedő kiserőművet összefogjon és irányítson, és együttesen elérje azt a „kritikus méretet”, mellyel képes sikeresen részt venni az Európában egyedülálló ko-generációs erőművekkel történő rendszerszabályozásban, melyben csak a magyarországi erőművek működnek közre.

„A Greenergy több ponton is kapcsolódik a KÉSZ Csoport tagvállalatainak tevékenységéhez. Azon túl, hogy a saját beruházásaink esetében megújuló energiát tudunk használni, ezek a megoldások a partnereink fenntarthatóságát és üzleti versenyképességét is segítik majd.” – mondta el Vida Tamás, a KÉSZ Csoport vezérigazgatója.

 

Magasabb szintű szolgáltatásra számíthatnak a megrendelők

Az akvizíciót követően az energiatermelő vállalkozás szorosan együttműködhet a KÉSZ Csoport tagvállalataival, kiemelten az ipari technológiákra specializálódott MATECH Kft.-vel, valamint a villamosipari fővállalkozóként tevékenykedő Provim Kft.-vel. A tagvállalatok mind szorosabb együttműködésének köszönhetően – az új terület bevonásával – a cégcsoport várhatóan még magasabb szintű és tartalmában is bővebb szolgáltatást tud majd nyújtani megrendelői számára.

„A tranzakció olyan stabil finanszírozási hátteret képes biztosítani, amely lehetővé teszi, hogy a korábban tapasztalható mérsékelt és opportunista növekedést felváltsa az energiapolitikához igazodó tudatos üzleti tervezés, továbbá a szinergiák kihasználásával újabb befektetésekre kerülhet sor a regionális energetikai infrastruktúra területén.” – mondta el Dajbukát László Levente, a Greenergy Csoport vezérigazgatója.

Megyeépítőiparmegújuló energiainnovációKÉSZ Csoport