2024.04.25, Csütörtök
Szoros versenyben dőlt el Bács-Kiskun Megye Pálinkájának címe
bacskiskun.hu

Szoros versenyben dőlt el Bács-Kiskun Megye Pálinkájának címe

bacskiskun.hu

2020.06.08. 15:42

A Kecskeméten megrendezett versenyen 23 pálinka és 5 pálinkafőzde versenyzett a kitüntető címekért.

Hirdetés

Bács-Kiskun megyénk java, büszkesége, az egyik legkedveltebb itala volt a főszereplő a megyei pálinkaversenyen. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által támogatott versenyben idén is megtalálták a Bács-Kiskun Megye Pálinkáját, valamint Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Főzdéjét is.

A megyei megmérettetés a mai napig kuriózumnak számít a hazai versenyek között, hiszen kizárólag a kiskereskedelemben, független üzletben kapható nedűkkel lehetett nevezni. Az idei évtől, a versenyszabályzatba további objektivitást elősegítő szűrő került beépítésre, amely csak a kilenc hónapnál nem régebbi palackozású italokat engedte versenyezni.

A megmérettetést Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Borsos Botond a bíráló bizottság elnöke nyitotta meg, amelyet meglátogatott a nap folyamán Mihályi László a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke is. A rangos eseményen alkalom nyílt, hogy a közgyűlés elnöke és Mihályi László a nemzeti tanács elnöke megbeszélést folytassanak a megyei pálinka, a pálinkafőzdék helyzetéről, nehézségeikről. Bács-Kiskunnak és gazdaságának az egyik alapja, kiemelkedő terméke az ízletes gyümölcs, amely pálinka formájában igazi kuriózumnak számít. Ezért elengedhetetlenül fontos, hogy legyen jövője a hazai párlatoknak, legyenek részei továbbra is színes gasztronómiánknak.

Az előző évekkel ellentétben tekintettel a COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzetre, az esemény zártkörű volt, azon a járványügyi szabályok betartása mellett csak a bírálók, a szervezők és a sajtó képviselői vehettek részt.

Szoros versenyben a Schiszler szilva, a Gustó sárgabarack, a Schiszler érlelt alma pálinkák közül az idei évben Bács-Kiskun Megye Pálinkája 2020 nyertese a Schiszler szilvapálinka.  A pálinkafőzdék megmérettetésének győztese, Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Főzdéje 2020-ban: a Schiszler Pálinkafőzde.

MegyeBács-Kiskun megyepálinkaverseny