2024.04.27, Szombat
Nagy lehetőségek előtt áll Dusnok és Fajsz is
zsigorobert.hu

Nagy lehetőségek előtt áll Dusnok és Fajsz is

zsigorobert.hu

2020.06.22. 16:45

Dusnokon és Fajszon is olyan fejlesztések zajlanak, amelyek segítik és könnyebbé teszik az itt élők mindennapjait.

Hirdetés

Két település vezetőjével egyeztetett Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, valamint Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke június 12-én, pénteken. Dusnokon és Fajszon jelentős fejlesztések vannak folyamatban, melyeknek együttes értéke meghaladja a 220 millió forintot. Ezekről a beruházásokról és a jövőt illető tervekről is szó esett a megbeszéléseken.

 

A Községházánál találkozott Zsigó Róbert és Mindszenti István polgármester. A választókerület több településéhez hasonlóan Dusnok is sikeresen szerepelt a kormányzat pályázati kiírásain, amelynek eredményeként 30 millió forintból válhat korszerűbbé az Arany János utca burkolata.

 

Egy másik, szintén kormányzati pályázatnak köszönhetően közel 100 millió forintból indulhat közútfejlesztés, amely a település két nagy mezőgazdasági területét köti majd össze szilárd burkolatú úttal. Erre közel 50 éves igénye volt a dusnokiaknak.

 

Javában zajlanak a fejlesztések Fajszon is. A megyéhez tartozó Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében mintegy 50 millió forintból épülhet központi buszváró a településen. Ezen kívül energetikai beruházások is folyamatban vannak – mondta Jánosi Mária, polgármester. A Mesevonat Óvoda épületének nyílászáróit utoljára a rendszerváltás előtt cserélték ki. A mostani, 15 millió forintos pályázat lehetővé teszi, hogy az elavult ajtók és ablakok helyére jóval korszerűbb nyílászárók kerülhessenek.

 

A Művelődési Házban is ajtókat és ablakokat cserélnek, szintén 15 millió forintból, ezen kívül pedig megtörténhet a Fajszi Általános Iskola energetikai korszerűsítése, megközelítőleg 20 millió forintból. A beruházásoknak köszönhetően otthonosabbá válnak a település fontos intézményei, az önkormányzat reményei szerint pedig a közüzemi számlák összege is mérséklődni fog.

 

Az egyeztetéseken Zsigó Róbert úgy fogalmazott: a kormányzat továbbra is elkötelezett a vidék fejlesztése mellett. – Azt szeretnénk elérni, hogy a településeink folyamatosan fejlődhessenek. Fontos célkitűzés, hogy tovább javítsuk a helyi szolgáltatások minőségét. Dusnokon és Fajszon is olyan fejlesztések zajlanak, amelyek segítik és könnyebbé teszik az itt élők mindennapjait – tette hozzá a képviselő.

 

MegyedusnokFajsz