2024.04.25, Csütörtök
Megfelelő minőségűek a természetes fürdőhelyek Bács-Kiskun megyében
Soltvadkert-Vadkerti-tó facebook

Megfelelő minőségűek a természetes fürdőhelyek Bács-Kiskun megyében

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2020.06.26. 12:22

A Népegészségügyi Főosztály munkatársai – a szezon megkezdése előtt és a fürdési idény alatt is – fokozottan ellenőrzik a közegészségügyi-járványügyi előírások és egyéb – a fürdőzők és dolgozók egészségének védelme érdekében hozott – intézkedések betartását.

Hirdetés

A megyében hét természetes kijelölt fürdőhely található:

· Soltvadkert – Vadkerti-tó

· Dunapataj – Szelidi-tó

· Kiskunmajsa – Szabadstrand

· Tiszakécske – Szabadstrand

· Baja Kamarás – Duna

· Kecskemét – Záportározó

· Kunfehértó – Szabadstrand

 

A fürdőhelyek nyitását minden esetben mintavétel előzi meg. A népegészségügyi hatóság a szezon hosszától függően, havi rendszerességgel ellenőrzi a természetes fürdőhelyek vízminőségét. A szakemberek akkreditált laboratóriumban elemzik a mintákat, amelyekben szennyező baktériumok jelenlétét vizsgálják. Jelenleg minden megyei természetes kijelölt fürdőhely esetében megfelelő a vízminőség. Az idei megyei vízvizsgálati eredmények a https://bkmkh.hu oldalon érhetők el, a természetes fürdőhelyek Nemzeti Népegészségügyi Központ általi besorolása pedig az https://www.nnk.gov.hu oldalon található.

 

A szakemberek – a természetes fürdőhelyek kijelölése és ellenőrzése során – a Nemzeti Népegészségügyi Központ által készített útmutató előírásait követik, amely szintén a https://nnk.gov.hu oldalon olvasható.

 

 

 

MegyeBács-Kiskun Megyei KormányhivatalfürdőhelyBács-Kiskun megye