2024.11.21, Csütörtök
Így tartják meg idén a Bajai Halünnepet
baja.hu

Így tartják meg idén a Bajai Halünnepet

baja.hu

2020.06.30. 11:13

Sok szempontból emlékezetes halfőzésnek néz elébe Baja: bár a járványhelyzet idén nem tette a lehetővé tömegméretű rendezvény szervezését, a bajai ember és vendégei mégsem maradnak halfőzési lehetőség nélkül.

Az önkormányzat, a Baja Marketing Kft. és a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete Halünnep – halászlé határok nélkül elnevezéssel határokon átívelő, a virtuális térben megvalósuló főzést szervez, ugyanakkor azonban a helyieknek is lehetőséget kínál arra, hogy ha szerényebb keretek között is, de szabad ég alatt, közösségi formában, vendégeik társaságában főzhessék meg július 11-én, szombaton az immár hungarikum rangra emelkedett étket.

A főző társaságok rendelkezésére összesen tizennégy helyszín áll. A szervezők azt kérik: helyszínenként az egybegyűltek létszáma ne haladja meg a 200 főt. Ennek érdekében a társaságoknak regisztrálniuk kell az erre a célra létrehozott felületen. Akinek erre nincs lehetősége, az a kiválasztott helyszín felügyeletét vállaló önkormányzati képviselőnél vagy megbízottnál telefonon jelentkezhet.

Szent István tér (Csubákné Besesek Andrea 06 20 3437102), Barátság tér (Szekérné Dikán Edina, 0670 3348599), Bajai SZC Bányai Júlia Szakközépiskola  és Bajai SZC Jelky András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (dr. Zöld Lászlóné 0620 5612296),  alvégi Bara-tó (Széll Péter, 0630 5440579), Koller Halbolt, Vám utca (Kámánné dr. Bari Bernadett 06 20 3437102), Vöröskereszt tér (Vancsura László 0620 3641117), Véndió parkoló mellett (Preininger Rozália 0670 2138512), volt Ganz óvoda udvara (Dani Gitta 0620 5558622), Dunafürdő, Ötperces vendéglátó hely (László Károly 0670 3767298), Csónak utcai focipálya (Hajdú Miklós 0670 3328366), Sztender, Gránátos utca és Hőszig center, Dózsa György u. 284 (Teket Melinda 0670  4596594), Turul panzió – Petőfi-sziget (Gombás Csaba 0620 9692034).

A szervezők biztosítják a kijelölt főzőhelyet     a burkolatot védő alátéttálcát, főzőhelyenként 6-8 fő részére kijelölt étkezési helyet (garnitúra átlagos méret. 2m x 0,6m), mobil illemhelyet, információs lapot minden főzőnek, amely részletesen tartalmazza a tudnivalókat. A rendezvény területére saját asztalt behozni nem engedélyezett! A főzőhelyek kialakításánál megfelelő védőtávolságot kell tartani. Kérik a tűzrakás alapvető szabályainak betartását.

A főzéshez szükséges összes hozzávalót, valamint a saját eszközök szállítását, hulladéktároló zsákot, zseblámpát és egészségügyi dobozt a főzők biztosítanak.

 

Program:

  • 16-18 óra között: halfőző helyek megközelítése gépjárművel, a környéken adott a parkolási lehetőség, halfőzők elhelyezkedése, kijelölt főzőhelyek, tűztálcák szállítólevélen való átvétele, elfoglalása, tűzrakási, főzési előkészületek, asztalok megterítése.
  • 18.00-18.05 ünnepélyes tűzgyújtás.
  • 18.00-19.00 halászléfőzés, vacsora meghívott vendégekkel, barátokkal.
  • 24 óra: a rendezvény zárása, eszközök visszavétele.
MegyeBajahalászlé