2024.03.29, Péntek
3D-nyomtatás is lehetséges a KÉSZ Csoport techshopjában
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

3D-nyomtatás is lehetséges a KÉSZ Csoport techshopjában

magyarepitok.hu

2020.06.25. 16:13

A vállalatcsoport kecskeméti techshopjába diákok látogattak el, ahol testközelből pillanthattak be a robotika és a 3D-s technológia világába.

Hirdetés

Egy robotika tábor keretén belül 10-13 éves diákok látogattak el a KÉSZ Csoport kecskeméti techshopjába, ahol a 3D-nyomtatás rejtelmeivel ismerkedtek meg. A résztvevők betekintést nyerhettek a robotépítés, robotprogramozás és 3D-technológia tudományába olyan szinten, ami az általános iskolás diákok számára is könnyen érthető.

A KÉSZ Csoport munkatársai megmutatták a gyerekeknek a tervezés lépéseit, és hogy miként lesz egy számítógépen tervezett modellből 3D-s nyomtatott eszköz. A diákok megtekinthették egy jelenlegi projekt egyik alkatrészének folyamatban lévő nyomtatását is.

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu (A képre kattintva galéria nyílik)

Ézsiás Gergő fejlesztőmérnök vezette körbe a táborozókat, aki a bemutató során kifejtette, hogy jelenleg három különböző 3D-s nyomtatási technológiát alkalmaznak, a nyomtatáshoz pedig különféle műanyagokat (PLA, PET, ABS) használnak.

Egy-egy 3D-ben nyomtatott tárgy elkészítése 10 perctől akár több napig is tarthat.

A diákok megvizsgálhatták és kézbe vehették a kiállított 3D-s nyomtatott eszközöket és szobrokat, és felpróbálhatták a magasnyomású mosó óriás kesztyűjét is.

A KÉSZ Csoport számára – Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportjaként – kiemelten fontos a fiatalabb generáció képzése és az innovatív technológiák ismertetése.

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

Galéria

MegyeKecskemétinnovációtechnológiaKÉSZ Zrt.okostechnológia