2021.02.27, Szombat
Újra indulnak a szakvezetéses túrák a Kiskunsági Nemzeti Parkban
Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága

Újra indulnak a szakvezetéses túrák a Kiskunsági Nemzeti Parkban

mti

2020.05.13. 12:55

A kecskeméti Természet Háza is újra látogatható korlátozásokkal május 18-tól, de az erdei iskolák zárva tartanak.

Hirdetés

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának tájékoztatása szerint, a szakvezetéses túrákon résztvevők és a túravezetők egészségének védelme érdekében legfeljebb 15 fő jelentkezését fogadják és higiéniai okokból megfigyelési eszközöket nem tudnak biztosítani. A túra során mindenki köteles legalább másfél méter távolságot tartani a többiektől, a részvételi díjat pedig a helyszínen készpénzben, lehetőség szerint pontosan kiszámolt összeggel kell rendezni. A jelentkezéseket online, a www.knp.hu oldalon fogadják a program előtt legalább két nappal.

Legközelebb, május 16-án, 17-én, 23-án és 24-én orchidea túrát szerveznek a Kolon-tónál, de május 16-án a szegedi Fehér-tó környéki kerékpáros túrára is lehet jelentkezni. Csatangolás a Csodaréten címmel május 23-án Ásotthalom környékére hirdetnek túrát, de ugyanezen a napon lesz Árvalányhajas túra a Fülöpházi-buckavidéken és gyógynövénytúra a szegedi Fehér-tónál is. A hónapot május 24-én a kiskunhalasi Fejeték-mocsár tanösvényen mocsárjáró túra, majd május 30-án a Péteri-tó környéki fészekrakó túra zárja.    

Mint írják, korlátozásokkal május 18-ától újra kinyit a kecskeméti Természet Háza földszinti része. A központban egyszerre legfeljebb tízen tartózkodhatnak. Az óvintézkedések részeként az érintőképernyős terminál és az emeleti játékok még nem használhatók. A látogatóktól azt kérik, tartsanak egymástól megfelelő távolságot és viseljenek a szájat és az orrot eltakaró maszkot vagy sálat.

MegyeKiskunsági Nemzeti Park

Hirdetés

Hirdetés