2024.04.19, Péntek
Megkezdődhet Madaras és Mélykút gazdaságfejlesztése
A kép illusztráció - pixabay.com

Megkezdődhet Madaras és Mélykút gazdaságfejlesztése

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2020.05.11. 12:32

A Belügyminisztérium 2019-ben indította el a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programját, mely hatékonyan járul hozzá a kedvezményezett térségek gazdasági, munkaerőpiaci hátrányainak csökkentéséhez, a helyi foglalkoztatás bővítéséhez, a vidék lakosságmegtartó képességének növeléséhez.

Hirdetés

A program második ütemébe bevonandó 50 település közé két Bács-Kiskun megyei települést is választottak, melynek értelmében hamarosan megkezdődhet Madaras és Mélykút gazdaságfejlesztése.

Kovács Tamás Mélykút polgármestere kifejtette, hogy annak idején amikor elindult többek között a Start- és a Közmunkaprogram, egy kiválóan megtervezett programot tudtak végrehajtani, és jól tudták hasznosítani azokat a forrásokat amiket kaptak. Ezért úgy gondolja, hogy a gazdaságélénkítő program keretében Mélykúton a jövőben a programnak köszönhetően fellendülést tapasztalhatnak majd.
Mint mondta: megtisztelő, hogy érdemesnek találtak bennünket a projekt megvalósítására és bízunk abban, hogy a gazdaságélénkítő program meghozza az eredményét a mi településünkön is.

Balla Csaba, Madaras polgármestere hasonlóan örömtelinek találta, hogy községük is részt vehet az említett programban. Mint mondta, ez hatalmas lehetőség arra, hogy a helyi adottságokhoz igazodó tevékenységek kialakításával a településen akár több új munkahelyet is teremtsenek. Bizakodó a jövőt illetően és reméli, hogy a befektetők kedvét is meghozza a hamarosan induló projekt, és újabb vállalkozások indulnak a településen. Abban hisz, hogy a madarasi emberek a városvezetéssel vállvetve meg tudják valósítani azokat a terveket, amelyeket célul tűztek ki.

Kovács Tamás és Balla Csaba polgármesterek arról is tájékoztattak, hogy a napokban a Belügyminisztérium szakmai főtanácsadói a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság projektkoordinátoraival közösen megkezdik a településeken tervezett fejlesztési elképzelések felmérését. Ennek keretében a polgármesterekkel való találkozás során megbeszélik a terveket és elképzeléseket, hogy minél hatékonyabb gazdaságfejlesztési projekt kerüljön megvalósításra mindkét településen.

MegyeMadarasMélykút