2024.06.19, Szerda
Elmarad a 40. Orbán-napi Borünnep a Hajósi Pincefaluban
Orbán Napi Borünnep Hajós facebook

Elmarad a 40. Orbán-napi Borünnep a Hajósi Pincefaluban

bacskiskun.hu

2020.05.30. 06:33

Kinyitnak a présházak, családi, baráti körben ünnepelnek.

Hirdetés

Elmarad Kalocsa, Hajós és térségének kiemelkedő látogatottságú turisztikai attrakciója, a hagyományosan május utolsó hétvégéjén rendezett, idén 40. Orbán-napi Borünnep.

A tavaly óta, három napon át tartó programokkal készülő önkormányzat részéről Estók Mihályné polgármester elmondta: ugyan a pünkösd hétvégére tervezett rendezvényt a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések miatt törölték, mert a szabályok betartását, mások mellett a 100 fő alatti létszámot természetesen nem tudják garantálni, de jövőre kárpótolják a jubileumi Orbán-napra készülőket. A 40. évfordulóhoz méltó ünnepet egy évvel elhalasztják, azt 2021. hasonló időpontjában rendezik meg.

-Mindez nem jelenti azt, hogy nem nyitnak ki a borházak és a présházak, ám ezúttal családi, baráti körben ünneplünk. Idén is forognak majd a bográcsok a présházak előtt, ezúttal is minden a borról, a szőlőről és a barátságról szól, ám ez a mintegy 1200 présház falai és a szűkebb értelembe vett telek határai, és a megengedett létszám keretei között marad.

A programok törlése természetesen magában foglalja, hogy idén elmarad az Orbán - napi szoborlocsolás, bormustra, borlovag választás, a helyi hagyományok felvonultatása és a nagy zenei programok is - mondta Estók Mihályné polgármester.

Hozzátette: a Pincefalu új Látogatóközpontja viszont mindhárom napon, majd azt követően is folyamatosan nyitva tart. A központ egy időben 15 látogatót fogad, a munkatársak azt kérik, az érdeklődők arcmaszkot hozzanak magukkal!

MegyeOrbán Napi Borünnep Hajós