2024.06.19, Szerda
Folyékony fertőtlenítőszert gyárt a Graboplast
Graboplast Zrt. facebook

Folyékony fertőtlenítőszert gyárt a Graboplast

mti

2020.04.16. 18:05

A tervek szerint napi 50-80 ezer darab, különböző kiszerelésű, gél formátumú terméket hoznak forgalomba.

Hirdetés

A magyar tulajdonú vállalatcsoport három városban, Győr mellett Kecskeméten és Tatabányán rendelkezik gyártó egységekkel, amelyekben mintegy hatszáz embert foglalkoztat.

Saját fejlesztésű folyékony fertőtlenítőszer gyártásba kezd a győri székhelyű Graboplast Zrt. a járványügyi veszélyhelyzetben - tájékoztatta az egyébként padlóburkolatokat gyártó vállalat kedden az MTI-t.Jancsó Péter, a cég elnök-vezérigazgatója úgy véli, hogy a fertőtlenítőszer a járvány elleni védekezésnél használható speciális termékeik kiegészítése lehet. Ilyen speciális termék az önfertőtlenítő padló- és falburkolat, valamint a vízhatlan tulajdonságú matraclepedő, amelyek gyártásáról már tájékoztatták a kormány által felállított operatív törzset.

A saját fejlesztésű önfertőtlenítő falburkolat a speciális felületkezelésnek köszönhetően vegyszer nélkül is képes lebontani a mikroorganizmusokat, így a vírusokat és baktériumokat.

A Graboplast Zrt. termékeit öt kontinens nyolcvan országába szállítják. A vállalat a lakossági padlók előállítása mellett olyan saját fejlesztésű speciális padlóburkolatokra koncentrál, mint például a közületi-, sport- és a járműipari padlók.

MegyeGraboplastfertőtlenítő