2024.05.27, Hétfő
A látogatási szabályok betartásának fontosságára hívja fel a figyelmet a nemzetipark-igazgatóság
Kiskunsági Nemzeti Park facebook

A látogatási szabályok betartásának fontosságára hívja fel a figyelmet a nemzetipark-igazgatóság

Kiskunsági Nemzeti Park

2020.04.17. 08:52

A hétvégén ismét jó idő lesz, várhatóan sokan fognak szabadidős tevékenységet keresni a természetben.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság tanösvényein és védett területein kirándulók száma. Az Igazgatóság arra kéri a látogatókat, hogy kövessék figyelemmel a honlapon megjelenő hivatalos információkat, és tartsák be a védett területeken történő túrázás szabályait és a higiéniai előírásokat is.

 

Az Igazgatóság arra kéri a kirándulókat, hogy a tanösvényeken csak gyalogosan közlekedjenek, parkolásra használják a kijelölt parkolóhelyeket, túrázás közben maradjanak a kijelölt utakon. A táblával jelzett, fokozottan védett területekre továbbra is csak a nemzeti park írásos engedélyével lehet belépni.

Vigyázzanak a környezet tisztaságára és semmit ne hagyjanak maguk után a kirándulás során.

A KNP működési területén található, saját fenntartású madármegfigyelő-tornyokat a kirándulók biztonsága érdekében lezárják a járvány idejére. A Fülöpházi-buckavidéken, a Báránypirosító tanösvény elején található erdei tornapályát ezen időszak alatt nem lehet használni. 

 

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság köszöni, ha betartja a látogatási szabályokat és emellett a higiéniai előírásokat! Végezetül felhívják a figyelmet, hogy idén nagyon sok a kullancs, fokozottan ügyeljenek erre is!

MegyeKiskunsági Nemzeti Park