2023.02.05, Vasárnap
Jól haladnak a munkálatok a Holt-Tisza rehabilitációjával kapcsolatban

Jól haladnak a munkálatok a Holt-Tisza rehabilitációjával kapcsolatban

tiszakecske.hu

2020.03.11. 17:23

Tóth János, Tiszakécske város polgármestere adott tájékoztatást a Holt-Tiszánál folyó projekt kivitelezésének alakulásáról:

A Duna Aszfalt Kft. a ,,Vizes élőhelyek rehabilitációja és természetvédelmi kezelése a Közép-Tisza mentén című KEHOP-4.1.0-15-2016-00069 azonosító  számú projekt keretén belül a tiszakécskei Holt-Tisza három holtágának rehabilitációját érintő kotrás elvégzésére és a holtágak vízutánpótlását biztosító tiszai vízkiviteli műtárgy megépítésére” projekt keretében  Tiszakécske településen eddig az alábbi munkákat végezték el a kivitelező szakemberek:

A 2020. február 10. és február 16. közötti időszakban:

Az I-es holtág területén a Tiszakécske és Környéke Sporthorgász Egyesülettel és Tiszakécske Város Önkormányzatával egyeztetve a lehalászás és a II-es holtágba való áttelepítés megtörtént. A halállomány lehalászására az ezt követően kezdődő kotrási munkák miatt volt szükség.

Az I-es holtág déli (az új meder nyitásának) oldalán az 1+400 – 0+400 szelvényei között lőszermentesítési munkák történtek.

Az I-es holtág szivattyúzáása folyamatos volt. A 3-as és a 4-es holtágnál a nádvágás Tiszakécske Város Önkormányzatával és a Kiskunsági Nemzeti Parkkal folyamatosan egyeztetve zajlott.

A 2020. február 17. és február 23. közötti időszakban:

Az I-es holtág szivattyúzása szünetelt. A 4-es holtágnál a nádvágás Tiszakécske Város Önkormányzatával és a Kiskunsági Nemzeti Parkkal folyamatosan egyeztetve zajlott és be is fejeződött.

A 2020. február 24. és március 1. közötti időszakban:

Az I-es holtág szivattyúzása folytatódott. A 3-as és a 4-es holtág gravitációs ürítése zajlott, illetve a vízkiviteli műtárgynál 3 db fa került kivágásra. A száraz kotrás várható megkezdése az I-es holtág déli, kijelölt területén.

MegyeTiszakécskeHolt-Tisza