2024.04.23, Kedd
Idén digitálisra vált a Tavaszköszöntő természetismereti játék
knp.hu

Idén digitálisra vált a Tavaszköszöntő természetismereti játék

Kiskunsági Nemzeti Park

2020.03.26. 12:52

Több mint húsz éve minden évben meghirdeti 5-8. osztályos tanulóknak a Tavaszköszöntő természetismereti vetélkedőt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság. A játékos vetélkedőn nyolcfős csapatok szokták összemérni tudásukat három írásbeli fordulóban, majd a legjobb öt csapat a szóbeli döntőben.

Hirdetés

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság felsős diákoknak szóló Tavaszköszöntő című természetismereti vetélkedője idén sem marad el, hanem alkalmazkodik a digitális oktatáshoz.

 

„A vetélkedőt a járványügyi helyzet miatt idén tavasszal a hagyományos módon nem tudjuk megrendezni, de úgy döntöttünk, alkalmazkodunk a kialakult körülményekhez és idén más formában zajlik majd” – nyilatkozta Gilly Zsolt, a KNPI Ökoturisztikai és környezeti nevelési Osztályának vezetője.

 

Mostantól minden héten, csütörtökön közzétesz egy-egy feladatlapot a nemzetipark-igazgatóság a www.knp.hu weboldalon május végéig. A feladatlap megoldására egy hét áll majd rendelkezésre, a következő hét szerdáig kell emailben visszajuttatni a megoldásokat a [email protected] e-mail címre.

 

„Ezúttal tehát nem csapatok jelentkezését várjuk, hanem egyénileg lehet csatlakozni hétről hétre. A tanulók a feladatok megoldásával bővíthetik természetismereti tudásukat. Nem csak 5-8. osztályos gyerekek, hanem a szüleik segítségével alsósok is megoldhatják a feladványokat” – magyarázta Gilly Zsolt.

 

A visszaküldők között hetente kisorsolnak egy-egy nyereményt, ami lehet mesekönyv, bögre vagy egyéb ajándék. A „digitális” Tavaszköszöntő végén azok között, akik a 10 hét alatt legtöbb feladatlapot beküldik, a KNPI egy évre szóló családi belépőket (5 db) fog kisorsolni, melyek az Igazgatóság szakvezetéses túráin való ingyenes részvételre jogosítanak fel.

 

Az első feladatlap 2020. március 26-tól elérhető a www.knp.hu oldalon.

MegyeKiskunsági Nemzeti ParkTavaszköszöntő természetismereti játék