2024.03.29, Péntek
Újabb 30 kilométeres négysávos szakasszal bővült az M4-es
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Újabb 30 kilométeres négysávos szakasszal bővült az M4-es

magyarepitok.hu

2020.02.09. 11:15

A Duna Aszfalt és az EuroAszfalt által kivitelezett ütemnek köszönhetően immár 60 kilométernyi egybefüggő szakasza van a gyorsforgalmi útnak.

Hirdetés

Pénteken délben Pilis térségében átadták az M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Albertirsa közötti 30 kilométeres szakaszát, mely a Duna Aszfalt Kft. (22 kilométer) és az EuroAszfalt Kft. (8 kilométer) kivitelezésében készült el, nettó 52 milliárd forintból.

Kattintva galéria nyílik


A 2017 áprilisában elkezdődött beruházásban 

a két település között 29 kilométeren új nyomvonalon valósult meg a kétszer két sávos gyorsforgalmi út, tehermentesítve Monor, Monorierdő és Pilis településeket, illetve távolabbra helyezve a forgalmat Albertirsától.

További 1 kilométeren a meglévő kétsávos út bővült négysávosra.

A projekt jelentős eleme volt, hogy az üllői csomópontnál a korábbi lámpás kereszteződés helyett különszintű csomópont épült. Emellett fontos fejlesztés volt Pilis téréségében egy kétoldali pihenőhely kiépítése Gerje-Pilis névvel (a drónos képeink ezt ábrázolják, miután itt volt az átadó - a szerk.).

A fentieken túl megvalósult fejlesztések:

  • további négy különszintű csomópont,
  • Pilis nyugati elkerülő útja (3123-as út),
  • 11 aluljáró és 3 felüljáró,
  • illetve párhuzamos földutak létesítése.

Ezzel a beruházással, valamint az Albertirsa után korábban átadott szakaszokkal immár 60 kilométeres egybefüggő négysávos szakaszon lehet autózni Üllő és Abony között.

Az eddig elkészült 60 kilométernyi négysávos utat folytatva az M4-es Abony (Kelet) és Törökszentmiklós (Nyugat) közötti szakaszát a Colas és a Duna Aszfalt kivitelezi 90+859 és a 118+000 kilométer szelvények között. A Szolnok északi elkerülőjeként épülő úton egy új Tisza-híd is megépül, a munkák tavaly augusztusban elkezdődtek.

Az M4-es további szakaszai:


3200 milliárdos program fejleszti a közutakat

A pénteki átadón az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára is részt vett. Mosóczi László hangsúlyozta, az M4-es autóút fejlesztése mindkét kiemelt kormányzati cél megvalósítását elősegíti. "Beköti a gyorsforgalmi hálózatba Szolnokot, és újabb magas színvonalú közúti összeköttetést létesít Erdély, Románia felé" - fogalmazott az államtitkár.

Közölte, hogy a 2024-ig tervezett közútfejlesztési projekteket keretbe foglaló Útprogram teljes költségvetése 3200 milliárd forint, amelynek nagyobbik részét, a gazdaság jobb teljesítményének köszönhetően, a magyar büdzsé fedezi.

Galéria

MegyeDuna Aszfalt Kft.EuroAszfalt Kft.M4-esPilisAlbertirsaÜllő