2024.06.24, Hétfő

A földszintes ééület közösségi térként is funkcionál majd, de elsősorban a lövészeti és önvédelmi sportoknak ad helyet.

Hirdetés

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) kihirdette a bajai Honvédelmi Sportközpont építésére kiírt közbeszerzést. 

A nettó 658,9 millió forintos beruházásban egy földszintes, tetőtér beépítéses épület jön létre az Andrame-Bau Kft. és a Walenta Hungária Kft. kivitelezésében.

A korábban ismertetett tervek szerint a kormány valamennyi járásban szeretne építeni egy honvédelmi sportközpontot. Ezek közösségi térként is funkcionálnak majd, de elsősorban a lövészeti és önvédelmi sportoknak adnak helyet. Az első öt sportközpont Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason, Szigetváron és Baján épülhet meg, közülük eddig a balassagyarmati projektről számoltunk be, melyet a Trend Építő Kft. kivitelez.

A bajai sportközpont a TED adatai szerint 92 főt tud majd befogadni, nettó hasznos alapterülete 712 négyzetméter lesz. Az épület három fő része:

  • a közösségi és az oktatási termet magában foglaló kiszolgáló rész,
  • a lövészeti versenytér, 
  • a fegyvertárolás szigorú szabályainak megfeleltetett fegyvertér.

 

Bajaépítőipari cégekMegyeTrend Építő Zrt.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)Andrame-Bau Kft.Walenta Hungária Kft.