2024.03.19, Kedd
Európai hódításra készül a magyar napelemes tetőcserép

Európai hódításra készül a magyar napelemes tetőcserép

magyarepitok.hu

2020.02.21. 10:24

A Generon szélesebb körű terjesztéséhez egy új divíziót hozott létre a Terrán, melynek vezetője forradalmi változást vár a terméktől.

Hirdetés

Új divíziót hozott létre a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. a tavaly áprilisban nagy sikerrel piacra lépő napelemes tetőcserepe számára. Ahogy azt több cikkünkben is bemutattuk,

a Terrán Generon néven futó, magyar innováció a napelemes modulokat úgy integrálja a tetőcserepekre, hogy a felhelyezésük és megjelenésük szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekével.

A vásárlók ezáltal a nagyméretű napelemtáblák helyett esztétikus és hatékony megoldást nyernek a megújuló energiaforrás használatára.


A gyártástól a minőségbiztosításon át az értékesítésig 

Az új üzletág élére Jankó Árpádot nevezték ki, aki villamosmérnökként, a Siemensnél kezdte pályafutását, majd a japán Furukawa kötelékében és skandináv nagyvállalatoknál is dolgozott hosszabb ideig. Széles körű tapasztalattal rendelkezik termék- és gyártástechnológiai, valamint üzletfejlesztési területen, a Terránhoz a finn elektronikai iparból érkezett.

Jankó Árpád - Fotó: Terrán Kft.


A 100 éves múlttal bíró magyar vállalat nem titkolt célja, hogy a Generon egy szélesebb réteg számára is elérhetővé váljon. „A feladatom a Generon további termékfejlesztése, és az ezt lehetővé tevő szervezet létrehozása, a gyártástól a minőségbiztosításon át az értékesítésig” – idézte az új igazgatót a társaság közleménye.

„Rövid távon az alapcsapatot állítjuk össze, valamint korszerűsítjük a gyártást, hogy a hatékony működéssel egyre versenyképesebb terméket tudjunk kínálni a piacon.”


A szépre való igény és a felelős magatartás ötvöződik

A Terrán mára Magyarország mellett nyolc országban van jelen. Jankó Árpád további feladata lesz a Generon terméken keresztül a nemzetközi terjeszkedés elősegítése is, elsősorban Nyugat-Európára fókuszálva. A szakember a termék és a technológia exportálásában is látja a lehetőséget.

A Generon a tavalyi Construmán - fotó: Nagy Eszteranna/magyarepitok.hu


Az igazgató összességében olyan potenciált lát a Generonban, ami a saját piacán forradalmi változást fog hozni.

„A napelemes tetőcserép egy következő szintre emeli a környezettudatosságot és nem feledkezik meg az esztétikumról sem. Ezt a kombinációt az építészek és a fogyasztók egyaránt üdvözlik.

A technológiai innováció, a szépre való igény és a felelős fogyasztói magatartás ötvöződik a termékben” – fogalmazott a részleg vezetője

Az úttörő fejlesztés tavaly a szlovákiai és hazai építőipari kiállításon, a Construmán is elnyerte a nagydíjat, ezenkívül az E.ON Energy Globe Awardon szintén elismeréssel tüntették ki, ezzel pedig bejutott az energiavilág „Oscar-gálájának” emlegetett nemzetközi döntőbe is.

MegyeenergetikanapelemTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.Terrán Generonnapelemes tetőcserép