2024.03.19, Kedd
Csarnokkal és raktárépülettel bővítette telephelyeit a HFI Kft.
Illusztráció / Bernát Benjámin magyarepitok.hu

Csarnokkal és raktárépülettel bővítette telephelyeit a HFI Kft.

mti.hu

2020.02.21. 14:30

A korszerűsítésekkel és bővítésekkel a következő három évben évi 5-8 százalékos árbevétel növekedésre számít a vállalat.

Hirdetés

Közel egymilliárd forint ráfordítással, csarnokkal és raktárral, valamint eszközök beszerzésével bővítette kapacitását mélykúti és ópusztaszeri telephelyén a főként zöldségfeldolgozással és tartósítással foglalkozó HFI Kft.

A beruházás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) nyert mintegy 356 millió forint támogatásból, továbbá 240 millió forint önerőből és mintegy 365 millió forint hitelből valósult meg.

 

Egy külön raktárépület is létesült

Az elmúlt két évben a fejlesztéseknek köszönhetően már meglévő mélykúti telephelyükön egy könnyűszerkezetes csarnokot építettek fel, amelyben egy gőzsterilező rendszert alakítottak ki, továbbá egy hídmérleget is beszereztek.

Mindemellett a cég pusztaszeri telephelyére egy zöldség- és fűszerszárító berendezést vásárolt, valamint egy biomassza tüzelésű generátort is telepítettek. Ezen felül a biomassza tárolására pedig egy könnyűszerkezetes raktárt építettek ki.

 

Árbevétel növekedésre számít a vállalat

A 2001-ben alapított cég mélykúti, pusztaszeri és szajoli telephelyeiről évente több mint 3000 tonna szárított fűszert, zöldséget és gyümölcsöt szállít belföldi és nemzetközi partnereinek.

A korszerűsítésekkel és bővítésekkel a következő három évben évi 5-8 százalékos árbevétel növekedésre számítanak.

MegyeÓpusztaszerMélykútcsarnoképítésraktárHFI Kft.