2024.03.29, Péntek
Kívül-belül megújul, és mélygarázzsal gazdagodik Kecskemét színháza
wikipedia.org

Kívül-belül megújul, és mélygarázzsal gazdagodik Kecskemét színháza

magyarepitok.hu

2020.01.03. 17:26

A 124 éves épületen évtizedek óta nem végeztek komoly felújítást; a helyhiánnyal küzdő intézmény bővítést és mélygarázst is kap.

Hirdetés

A TED-en megjelent a Kecskeméti Katona József Színház és a Ruszt Stúdió komplex felújítására kiírt tervezői közbeszerzés. A két épületen a munkálatok során korszerűsítést, átalakítást és bővítést egyaránt végeznek a kiírás szerint. Emellett egy mélygarázs kialakítására és környezetalakításra vonatkozó tanulmánytervet is készítenie kell majd a nyertesnek.

Korábbi sajtóhírek szerint a konkrét munkálatok elkezdése 2021-ben esedékes, a felújítás a tervek szerint két évet vesz majd igénybe.

A kecskeméti nagyszínház 33 éve esett át nagyobb felújításon, ez azonban nem terjedt ki minden épületrészre, így a most tervezett teljes külső-belső felújítása indokolt.

Bár a közönség által használt területeken nincsenek látható problémák, az 1896-ban átadott épület nemrég jelentős beázással küzdött, ami már a működését veszélyeztette. A fejlesztést az is indokolja, hogy a több mint 150 főt foglalkoztató intézmény komoly helyhiánnyal küzd.

KecskemétMegyeszínházfelújítás