2024.03.19, Kedd
A Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont megnyitotta kapuit
Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont facebook

A Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont megnyitotta kapuit

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2020.01.29. 16:30

Megújult Hajós-Pincefalu szívében az egykori uradalmi pince épülete és több funkciós látogatóközpontként várja vendégeit.

Hirdetés

A Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont sokkal több, mint egy egyszerű információs pont: élményközpont, közösségi tér, Hajós-Pincefalu kapuja, ahonnan érdemes elindulni, és ahová jólesik megérkezni. Kiváló kiindulópont ez a térség felfedezéséhez.

Célja, hogy az ideérkezők a helyi borok megkóstolásán túl, és a gasztronómiai élvezetek mellett a borvidék múltjával és jelenével, évszázados szőlészeti-borászati kultúrájával is találkozzanak.

A kiállítótérben a Hajós-Baja borvidék borai mellett a térség turisztikai vonzerejét képező épített örökség és a természeti értékek is láthatók. A látogatóközpont munkatársai készséggel adnak információt a turistáknak a hajósi borokról és pincészetekről, a térség rendezvényeiről, szálláshelyeiről és egyéb szolgáltatásairól, látnivalóiról.

A látogatóközpont multifunkcionális terében lehetőség nyílik csoportok fogadására, rendezvények és előadások megtartására akár 40 főig. A szépen felújított uradalmi épület hangulatos és látványos kulisszája a céges, baráti vagy családi összejöveteleknek. Az események kellemes kiegészítője lehet egy-egy borkóstoló is a helyi borászatok ellenállhatatlan, díjnyertes nedűiből.

 

MegyeCabernet Borturisztikai LátogatóközpontHajós-Pincefalu