2024.03.28, Csütörtök
Egyetlen honlapon az összes magyar bor és borvidék

Egyetlen honlapon az összes magyar bor és borvidék

mti

2019.12.27. 12:41

A hiánypótló oldal számos eszközzel erősíti a borkultúrát, de bemutatkozási lehetőséget is biztosít a magyar borászatoknak.

Hirdetés

Bor.hu címen hivatalos honlap jött létre a magyar szőlők, borok és borvidékek bemutatására - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel.

Az oldal a hiánypótló leírások és képek mellett közöl híreket, beszámol eseményekről, és útmutatásokkal is erősíti a borkultúrát - írták. A magyar borászatoknak bemutatkozási lehetőséget is biztosítanak, ezért várják a jelentkezésüket a bor.hu borászati adatbázisába. Az érdeklődő ez alapján könnyebben fel tudja a borászatokat keresni, így az országos partneradatbázis az MTÜ várakozása szerint a belföldi borturizmust is fellendítheti.   

Az ügynökség a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával együtt az idén hívta életre a Magyar bor - Személyesen márkakoncepciót,  ezzel együtt döntöttek a bor.hu létrehozásáról. Terveik szerint a honlap jövőre eseménynaptárral és médiatárral egészül ki, és angol nyelvű változata is elkészül - olvasható a közleményben.

MegyeturizmusborászatMagyarországborvidékek