2024.03.29, Péntek
Újra dr. Mák Kornélt választotta elnöknek a kecskeméti KDNP

Újra dr. Mák Kornélt választotta elnöknek a kecskeméti KDNP

2019.11.15. 09:37

November 14-én este tartotta a kecskeméti KDNP a tisztújító közgyűlését, ahol a negyven tagból negyvenen választották újra elnöknek dr. Mák Kornélt. Az elnök beszámolójából kiderült, hogy nagyot nőtt a KDNP az elmúlt években mind Kecskeméten, mind Bács-Kiskun megyében, ugyanis dr. Mák Kornél a városi elnökség mellett a megyei elnöki tisztet is betölti.

Hirdetés

A közgyűlés szabályos szavazási protokoll alapján az elnöki tisztségen kívül titkárnak választotta Szabó Mihálynét, gazdasági vezetőnek Petőfi Sándort, a vezetőségbe pedig Rigóné Kis Éva, Kovács Ferenc és Varga Lászlót választotta a tagság.

A közgyűlés ismét négy tag felvételének a megszavazásával kezdődött, ami az utóbbi években szinte minden közgyűlés első napirendi pontja. Majd az elnök beszámolt az önkormányzati választásról a KDNP szemszögéből. A tagság számára nem volt újdonság, hogy az összes kecskeméti KDNP-s jelölt egyéni választási körzetében mandátumot nyert, viszont megyei szinten is nagyot ment a KDNP, hiszen míg 2014-ben 22 képviselői helyet nyert el a párt, a 2019. november 13-i választáson már 42 körzetben nyert el mandátumot a KDNP a Fidesz-szel közösen Bács-Kiskunban.

A közgyűlés megszavazta a megyei küldötteket is. Így a kecskeméti KDNP megyei küldöttei dr. Mák Kornél, Szabó Mihályné, Balla Attila és Oltyán József lettek. Országos küldöttnek Szabó Mihálynét választotta a közgyűlés. A megyei közgyűlésre várhatóan 2019. december 04-én kerül sor Kalocsán, ahol a KDNP városi elnöke dr. Filvig Géza és KDNP-s csapata a Fidesz-szel szövetségben nyerte el a polgármesteri tisztséget és a testületi többséget is jelentős fölénnyel.

Galéria

MegyeKDNPdr. Mák Kornél