2024.07.27, Szombat
Díszvendégként lesz jelen Bács-Kiskun megye a XVI. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon

Díszvendégként lesz jelen Bács-Kiskun megye a XVI. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2019.11.27. 19:49

Kiváló hétvégi program az új ízek szerelmeseinek, ahol a zamatos sajtok és az újborok kelnek szövetségre, hogy elvigyék az érdeklődőket egy gasztronómiai utazásra.

Idén 16 alkalommal, november 30-án a Corinthia Hotelben rendezik meg a Magyarországi Újbor és Sajtfesztivált, ahol Bács-Kiskun megye díszvendégként lesz jelen. Az év elején az Utazás Kiállítás díszvendégeként a figyelem középpontjába került Bács-Kiskun megye, s ezen a hétvégén ismét megmutathatja a térség kincseit.

A megye borászai nevezhettek és állíthatnak ki a rangos megmérettetésen, továbbá lehetőséget kapnak a sajtkészítők is, hogy a legjobbakkal mérjék össze termékeiket. A fesztiválon megválasztják az Év Legjobb Újborát és az Év Legjobb Sajttermelőjét, valamint a Kárpát-medence Legjobb Újborát és a Kárpát -medence Legjobb Sajttermelőjét.

A népszerű rendezvényen megtalálhatók lesznek a nemzetközileg is elismert márkák, borok, de a kisebb borászatok is, köztük a megye kiválóságai is kóstolhatók lesznek. Az újabb „díszvendégség”, a megtisztelő felkérése is jelzi, hogy Bács-Kiskun megye termékei, a térségben rejlő kincsek iránt egyre nagyobb a kereslet hazánkban. Az itt élő szorgalmas emberek kitartó munkája, a gasztronómiai és kulturális sokszínűsége, egyre megbecsültebbé, népszerűbbé teszik ezt a megyét.

Kiállító borászatok: Koch Borászat, Szentpéteri Pincészet, Gál Pincészet, Gedeon Birtok, Béla Borászat, Antalvin, Sinkovicz-Kiss, Fáncsi Hegyi Pince, Frittmann Borászat, Gálantai Borászat, Eifert Borászat, Pellikan, Sümegi Dragan, Paska László

Kiállító sajtkészítők: Kispálosi Sajtműhely, Kwaysser Dominika, Lepke sajt, Melis Testvérek, Orsi Sajtház, Tejesember Bővebb információ: http://www.ujboressajtfesztival.hu/

MegyeBács-Kiskun megyeMagyarországi Újbor és Sajt Fesztivál