2024.04.26, Péntek
Bács-Kiskun megyében is megkezdődött a kormányhivatali munkaerő-piaci reform bevezetése

Bács-Kiskun megyében is megkezdődött a kormányhivatali munkaerő-piaci reform bevezetése

bacsmegye.hu

2019.11.06. 11:11

Célja az elsődleges munkaerőpiacra lépők számának növelése, melyben a közigazgatás fontos szerepet szán megyei és járási szinten is a foglalkoztatási szolgálatnak.

Hirdetés

2019. október hónaptól Bács-Kiskun megyében is bevezetésre kerül „A munkaerő-piaci reform végrehajtásának gyorsítása a foglalkoztatási osztályok átalakításával” elnevezésű projekt. 

A Járási Hivatalokban működő Foglalkoztatási Osztályok közvetítési szolgáltató tevékenységének erősítése német példa alapján kerül bevezetésre, mely során az álláskeresők munkavállalási esélyeinek növelése, valamint a munkaerő-piac valós igényeinek feltérképezése áll a fókuszban.

A rendszer egyik legfontosabb pillére, az álláskeresőknek a megfelelő munkahely kiválasztásának még hatékonyabbá tétele. Ezt a potenciális munkavállalók képességeinek felmérésével, pályaválasztási- munkavállalási tanácsadással, önéletrajzírásban történő segítségnyújtással, szükség esetén készségfejlesztéssel, képzésekkel kívánják elérni. Kiemelt hangsúlyt kap továbbá a munkáltatók igényeinek felmérése is, és a járási és megyei hivatalok és a vállalkozások közötti hatékonyabb kapcsolattartás kialakítása.

A Bács-Kiskun megyében történő bevezetés részeként került megrendezésre a kormányhivatal szervezésében az a Nagyvállalati reggeli, ahol a térség nagyvállalatainak vezetői, személyügyi vezetői kaptak tájékoztatást, Dr. Karakó László, munkaerőpiaci reform végrehajtásának előmozdításáért felelős miniszteri biztostól, és Marczinkó Zoltán István, munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkártól.

Az ügyfélfókuszú rendszerben gondolkodva pontosan kell felmérni a vállalati igényeket, valamint az álláskeresők szakmai tudását, munkaerő-piacon hasznosítható képességeit. A program megvalósításának érdekében a foglalkoztatási szervezet kollégái Bács-Kiskun megyében is a modellnek megfelelően megkezdik a foglalkoztatók munkaerőigényeinek pontos felmérését, a vállalati kapcsolattartás erősítésével törekednek arra, hogy mind a felmérések, mind a tapasztalatok visszajelzése alapján hatékony munkaerőközvetítő tevékenység valósuljon meg.

Galéria

MegyeBács-Kiskun Megyei Kormányhivatalmunkaerő-piaci reformmunkaerőpiac