2024.04.20, Szombat
 Repültek a darts nyilak - II. Országos DARTS Bajnokság Kecskeméten
pexels.com

Repültek a darts nyilak - II. Országos DARTS Bajnokság Kecskeméten

katasztrofavedelem.hu

2019.11.06. 08:06

A Hírös Hunok Darts Klub adott otthont az országos darts bajnokságnak, melyet a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesülettel közös szervezésben rendezett meg, Kecskeméten. A versenyen összesen 17 csapat és 51 versenyző indult, az ország minden részéről.

Hirdetés

Ahhoz hogy az ember kritikus helyzetekben is jól tudjon teljesíteni, szükség van a sport jellegű kikapcsolódásra. A darts kortalan sport, melyet bárki, bármikor elkezdhet, és tökéletes kikapcsolódást nyújt, hiszen egy olyan szabadidős tevékenység, ami fizikálisan átmozgat, és szellemileg kikapcsol.

A versenyen 3 fős csapatok indultak. Nyolc pályán zajlott a megmérettetés, ahol a cél a legjobb egyéni, csapat, és a legmagasabb kiszálló eldöntése volt. A verseny szabályos lebonyolítását pályabírók felügyelték. A remek hangulatú versenyen egyéniben Göncz Szilárd tű. őrmester, aki a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság színeiben versenyzett, csapatban pedig az Ajkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata bizonyult a legeredményesebbnek.

A rendezvény végén Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át az elismerésül szolgáló érmeket, okleveleket és a különdíjat.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

Egyéni eredmények:

I. hely Göncz Szilárd tű. őrmester - Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

II. hely Jagicza Gábor tű. százados - BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

III. hely Süle Csaba tű. zászlós és Dékány Balázs tű. százados (Sopron HTP, Bács-Kiskun MKI)

 

Csapatban:

I. hely Ajkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata - Keller László tű. fhdgy, Kovács Balázs tű.őrm., Kiss Bence tű.őrm.

II. hely Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata (Szentesi Szabolcs tű. fhdgy, Dékány Balázs tű. szds, Mogyorósi Bence tű. hdgy)

III. hely Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata (Virág Gábor tű. ftőrm, Nemes Dániel tű.ftőrm, Balogh Zoltán tű.ftőrm)

 

Különdíjat kapott a legmagasabb kiszállót elérő eredményért:

Keller László tű. főhadnagy - Ajkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Megyekatasztrófavédelemdartstűzoltó