2024.04.25, Csütörtök
Új fürdőt kap Bács-Kiskun megye egyik fontos városa
Illusztráció (skandivisual.hu)

Új fürdőt kap Bács-Kiskun megye egyik fontos városa

magyarepitok.hu

2019.10.01. 09:54

A fejlesztés részeként egy wellness-, egy gyógyászati- és egy uszodarészleget is kialakítanak.

Hirdetés

Elkezdődhet a kiskunhalasi Csipke Gyógy- és Élményfürdő terveinek elkészítése az Arker Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft. munkájával - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A fürdőépületben az összes tervezett vízfelület mintegy 2000 négyzetméter lesz, a fürdő a gyógyászat, az uszoda és a wellness funkciókat is kielégíti majd.

A fürdőt, ahol legalább egy medence kiúszóval és kültéri résszel is rendelkezik majd, az alábbi medencetípusokkal szerelik fel:

  • gyógy- és gyógytornamedence,
  • úszómedence és tanmedence,
  • élménymedence,
  • meleg vizes medence,
  • gyerek- és csúszdamedence,
  • merülő medence.

Az uszodarészleg vízilabdázásra is alkalmas úszómedencét kap, melynek mérete 25 × 33 méter lesz, mellette pedig kialakítanak egy tanmedencét és egy lelátót. Ezalatt technikai helyiségek, valamint sportöltöző és csoportos öltöző kap helyet.


A gyógyulni vágyókat is várja a fürdő

A gyógyászati részlegen többek közt gyógyvizes gyógymedence, gyógyvizes kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, orvosi gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna és a komplex fürdőgyógyászati ellátás szolgáltatásait igényelhetik a vendégek.

A gyógyászati részleg rendelkezik majd reumatológiai rendelővel, fizioterápiás teremmel, masszázs szobával és egyéni gyógytorna szobával is.

A wellnessrészlegen sókamra, infraszauna, fény- és aromaterápia, finn- és bioszauna, tepidárium és masszázsszoba is várja a látogatókat. A fürdő ezen kívül beltéri csúszdákkal, különféle pihenőfelületekkel és büfé beltéri-kültéri fogyasztótérrel.

MegyeKiskunhalasgyógyfürdőkfürdőfejlesztés