2024.03.29, Péntek
Növelte piacvezetői pozícióját a magyar tetőcserépgyártó
a cég épülő üzemcsarnokának alapkőletétele - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Növelte piacvezetői pozícióját a magyar tetőcserépgyártó

mti

2019.10.08. 06:44

Az adózott eredménye túllépte az egymilliárdos határt, míg a forgalmát tekintve tízmilliárd forint fölé jutott a Terrán Tetőcserépgyártó Kft.

Hirdetés

Az elmúlt két évben több mint százzal növelte dolgozói létszámát a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. - közölte a cég az MTI érdeklődésére. Mint írták,

a társaságnál két évvel ezelőtt még 174, tavaly már több mint 220, idén pedig közel 280 ember dolgozik.

A magyar tulajdonú cég székhelye a Baranya megyei Bólyban van, központi irodáját Pécsen működteti. A bólyi mellett Kunszentmiklóson található a vállalat nagyobbik magyarországi gyára. Ugyanitt, a már meglévő szomszédságában május óta építi a második gyártóegységét, közel félmilliárd forintos állami támogatással 2 milliárd forint értékben. Emellett tavaly júniusban az erdélyi Aranyosgyéresen is átadott egy üzemet a Terrán, felgyorsítva az ottani piacának a kiszolgálását.

Az 1920-ban alapított társaság Magyarországon közel 33 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, nemrég adtunk hírt az általa fejlesztett napelemes tetőcserép újabb sikeréről. A mostani közlemény szerint 2018-ban nemcsak megőrizte, de növelte is a piacvezető pozícióját hazánkban a tetőfedőanyag-gyártók között.

A cég az elmúlt években jelentősen növelte árbevételét: a 2017-es 8 milliárd forintról tavaly 10 milliárd fölé nőtt, míg adózott eredménye a tavalyelőtti 770 millió forintról 2018-ban 1 milliárd forint fölé emelkedett.

építőipari gyártókTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.MegyeKunszentmiklósBóly