2024.03.28, Csütörtök
Megalakult az új Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés

Megalakult az új Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2019.10.27. 06:00

A tagok ismét Rideg Lászlót választották meg elnöknek, aki korábban is vezette a testületet. A kiskőrösi politikus, aki középiskolai matematika-földrajz szakos tanár, 17 éve a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, az elmúlt öt évben elnöke, azt megelőzően alelnöke volt.

Hirdetés

2019. október 25-én, a Hajósi Barokk Kastélyban tartotta alakuló ülését a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, melyet a korelnök, Cseh Ilona és dr. Jobbágy Lajos, a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság elnöke vezetett le. A megyei közgyűlésnek 23 tagja van, ebből 16 főt a Fidesz KDNP, két-két képviselőt a Jobbik, a DK és a Momentum és egyet a Mi hazánk delegált a testületbe. A közgyűlés tagjai az ülésen átvették megbízó levelüket és letették esküjüket.

Megválasztása után Rideg László megköszönte a választók bizalmát és az elkövetkező öt évre szóló felhatalmazását. „A ránk váró feladat összehangolt munkát, egymásra épülő munkát, és egymás véleményét tisztelő, őszinte kapcsolatrendszert igényel. Szeretném, hogy a megyei közgyűlés továbbra sem a politikai csatározások helyszíne lenne, hanem a megye gazdasági, társadalmi, környezeti fejlődéséért dolgozna. Nem érhetjük be kevesebbel, mint azzal a nemes célkitűzéssel, hogy gyermekeink, unokáink számára biztonságot jelentő otthont teremtünk, ahol lehet dolgozni, ahol érdemes élni, családot alapítani. Ahol településeink nem versenyeznek egymással az erőforrásokért, hanem az együttműködés révén a város élhető, a vidék pedig élővé lesz.” – mondta el ünnepi beszédében Rideg László.

 

Az újonnan felállt közgyűlés két bizottság, a Pénzügyi és Eljárásjogi Bizottság, valamint a Fejlesztésekért, Turizmusért és Klímaügyekért Felelős Bizottság megalakulásáról szavazott. Zárásként pedig megválasztotta dr. Mák Kornélt és Vedelek Norbertet a megyei közgyűlés alelnökeinek. Dr. Mák Kornél civilben tanár, 2010-től egészen mostanáig Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere volt, 2014 óta pedig a KDNP Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöki tisztjét tölti be. Vedelek Norbert közgazdász, történész, középiskolai tanár 2014-2019-ig Baja Város alpolgármestere volt, azt megelőzően Baján a Polgármesteri Kabinetet vezette.

 

A 2019. október 25-én megalakult közgyűlés tagjai:

Cseh Ilona Fidesz KDNP

Dr. Demeter András Fidesz KDNP

Dongó József Fidesz KDNP

Fercsák Róbert Fidesz KDNP

Gáspár Ferenc Fidesz KDNP

Hornyák Józsefné Jobbik

Horváth Roland DK

Jankovszki Zoltán Fidesz KDNP

Kecskés Mihály Gábor Momentum

Lenkei Róbert Fidesz KDNP

Magóné Dr. Tóth Gyöngyi Mária DK

Dr. Mák Kornél Fidesz KDNP

Pap Ágnes Fidesz KDNP

Rausch Sándor Fidesz KDNP

Rideg László Fidesz KDNP

Dr. Skribanek Zoltán Fidesz KDNP

Szabadi István Mi hazánk

Szántó István Fidesz KDNP

Székely Dániel Momentum

Szűcs Imre Jobbik

Temerini Ferenc Fidesz KDNP

Varga Nelli Fidesz KDNP

Vedelek Norbert Fidesz KDNP

MegyeBács-Kiskun Megyei Közgyűlés