2024.03.29, Péntek
M4: immár 30 kilométeres egybefüggő négysávos szakaszon autózhatunk
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

M4: immár 30 kilométeres egybefüggő négysávos szakaszon autózhatunk

magyarepitok.hu

2019.10.09. 10:39

Az Albertirsa térségében a Duna Aszfalt által kivitelezett projektben a 405-ös és az M4-es találkozásánál egy különszintű csomópont is létesült.

Hirdetés

Szerdán délelőtt újabb 3 kilométert ad át a forgalomnak az M4-es gyorsforgalmi út Pest megyei szakaszából. Az új út a Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében készült el Albertirsa térségében, az Üllő-Albertirsa ütem (az alábbi térképen sárgával jelölt szakasz) keleti végén, melynek 2017 áprilisában tették le az alapkövét.

Kattintva galéria nyílik

Az átadó után forgalom alá került szakaszal immár Albertirsától Abonyig összesen mintegy 30 kilométeren kétszer kétsávos gyorsforgalmi úton lehet közlekedni.


A projektben a 405-ös főút és az M4-es találkozási pontjánál egy különszintű forgalmi csomópont is létesült.

A szerdai átadón Czerván György, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a Tápió mentén élők már nagyon várták az M4-es gyorsforgalmi út elkészült szakaszainak a forgalomba helyezését, mivel a 4-es számú főút eddig az egyik legbalesetveszélyesebb közút volt az országban, jelentős kamionforgalommal.


Hamarosan az Üllő és Albertirsa közötti szakasz is elkészül

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója, Pántya József beszédében visszautalt a térség első befejezett projektjére az M4-esen. Tavaly augusztusban a Colas Út Zrt., Colas Közlekedésépítő Kft. és Colas Hungária Zrt. adta át az Albertirsa és Cegléd közötti 8,1 kilométeres szakaszt (az 58+821-es és a 66+831-es kilométerszelvények között).

Szavaiból az is kiderült, az Üllő-Albertirsa szakasz jelenleg még hiányzó 27 kilométeres részét még az idén befejezik, a forgalomba helyezése pedig 2020 első negyedévében várható. "Ezen a szakaszon jelenleg már a befejező munkálatok zajlanak, a burkolati jelek felfestése és a szalagkorlát felhelyezése folyik" - tette hozzá Pántya József.

A Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres szakaszra is kitért, ahol a főpálya építése van folyamatban, illetve a műtárgyak szerkezeti építését végzi a kivitelező Duna Aszfalt. "Itt a tervek szerint jövőre a második negyedévben történik meg az átadás" - mondta el az igazgató. Az Abony és Törökszentmiklós közötti 27,1 kilométeres M4-szakaszra is kitért, ami a Tiszán és a Zagyván keresztül haladva Szolnok elkerülését biztosítja majd. Itt augusztusban megkezdte a munkákat a kivitelező Colas és Duna Aszfalt. Itt 2021 vége a kitűzött zárási időpont.

Galéria

MegyeDuna Aszfalt Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.M4-esCeglédAlbertirsa