2024.04.27, Szombat
Lajosmizsén adták át Bács-Kiskun megye 18. kormányablakát

Lajosmizsén adták át Bács-Kiskun megye 18. kormányablakát

2019.10.03. 08:33

Az egykori Sury iskola épületét újították fel és alakították át, az ügyfélszolgálat munkatársai a mai naptól várják az ügyfeleket.

Hirdetés

Az ünnepélyes átadáson dr. Orbán Balázs elmondta: gyenge állammal nem lehet erős országot építeni, de a Magyar Állam jól működik, ami az itt, és a Kárpát-medencében élő magyaroknak is jó. A miniszterhelyettes hozzátette: Magyarországnak a megyék is kulcsfontosságúak, büszkék lehetünk arra, hogy Bács-Kiskunban már a 18., országos szinten pedig a 305. kormányablakot adhatjuk át. A lakosság az integrált ügyfélszolgálatokon keresztül találkozhat először az állammal, így, amikor innen jó tapasztalatokkal térnek haza, azt fogják érezni, hogy a Magyar Állam az ő érdekeiket is szolgálja – hangsúlyozta dr. Orbán Balázs.

Basky András, Lajosmizse polgármestere elmondta, hogy a régi iskolaépület újult meg, kapott funkcióbővítést, így mind az ügyet intézők, mind az itt dolgozók modern környezetben végezhetik munkájukat.

Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja hozzátette: most már a helyieknek sem kell Kecskemétre utazniuk, illetva az ide betérőknek is megoldódik, akár több mint másfél ezer ügyük intézése.

A felújítás és az átépítés a TOP 3.2.1-16 kódszámú, energetikai korszerűsítésekre igénybe vehető támogatásból, nagyobb részben pedig önkormányzati forrásból – összesen 130 millió forintból – valósult meg. Az intézmény bútorzatát, belső infrastruktúráját és a kivitelezés közben felmerült tetőfelújítást a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal – hazai források bevonásával, mintegy 30 millió forint értékben – a Miniszterelnökség támogatásával finanszírozta.

 

Galéria

MegyeLajosmizseBács-Kiskun Megyei Kormányhivatalkormányablak