2024.03.03, Vasárnap
Átadták a Hajósszentgyörgyi erdei iskolát és a hozzá kapcsolódó tanösvényt
zsigorobert.hu

Átadták a Hajósszentgyörgyi erdei iskolát és a hozzá kapcsolódó tanösvényt

zsigorobert.hu

2019.10.05. 10:24

Az Agrárminisztérium 100 millió forintos támogatásából megvalósult beruházás nemcsak a régió iskolásai számára biztosít magas szintű természetvédelmi szemléletformálást, hanem egyben olyan ökoturisztikai célpont is, amely a pihenni vágyók számára kínál új lehetőséget.

Hirdetés

Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára: „Üzenetértékű, hogy az Erdők Hetét új erdei iskola avatásával ünnepeljük a Dél-alföldi térségben. Kifejezi azt az elkötelezettséget, amit az Agrárminisztérium az erdőterület megőrzése, növelése és az erdőkkel kapcsolatos ismeretterjesztés területén képvisel. Az elmúlt 10 évben kétszer annyi iskolás gyereket fogadtak az állami és magán erdőgazdaságok erdei iskolái, így tavaly már 90 ezer gyerek vett részt a fenntartható gazdálkodást bemutató programokon. Az új intézmény olyan régióban mutatja be a fák fontosságát, ahol erdők nélkül az elsivatagosodás problémájával kellene küzdeni.”

 

 

„Nekünk, akik itt élünk a gemenci erdő szomszédságában, a mindennapi életünk része az a csodálatos természeti környezet, amely körülvesz bennünket! Megtanultuk óvni, védeni ezt az értéket a mindennapokban! Tudjuk, hogy az ember nem uralkodik a természeten, hanem inkább függ tőle. Fontos azonban, hogy gyermekeink, unokáink is megtanulják tisztelni ezt a páratlan értéket, és a hozzánk látogatók is megismerjék ezt a csodát!”, emelte ki beszédében Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője.

Csonka Tibor, a Gemenc Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében elmondta: „A Gemenc Zrt. számára fontos, hogy a felnövekvő nemzedék minél pontosabb információkat kapjon a természetről, a természet gyakorlati védelmének lehetőségeiről. A Föld ökoszisztémájának és így erdeink megvédése akkor lesz eredményes, ha helyben cselekszünk. Többek között erről kapnak majd gyakorlati ismereteket a Hajósszentgyörgyi Erdészeti Erdei Iskolába ellátogató diákok.”

 

 

MegyeHajósszentgyörgyi Erdészeti Erdei Iskola