2024.04.24, Szerda
Step by Step - Jó erőben a Bács-Kiskun megyei tűzoltók!

Step by Step - Jó erőben a Bács-Kiskun megyei tűzoltók!

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2019.09.11. 19:18

A Megyei Lépcsőfutó Bajnokságot szeptember 11-én rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kecskeméten, a Malom Központban.

Hirdetés

Az aktív sportolás, a versengés és az egészséges életmód hozzájárul, hogy az ember kritikus helyzetekben is jól tudjon teljesíteni. A tűzoltói hivatás sem kivétel ez alól, hiszen a tűzoltók munkájuk során sokszor kerülnek olyan helyzetbe, amikor gyors, felelősségteljes döntéseket kell hozniuk. Ezen felül a napi feladataik ellátásakor olyan összetett, elhúzódó beavatkozásokkal - tűzeset, műszaki mentés - is szembe kell nézniük, ami a fizikai állóképességüket teszi próbára. Ez a bajnokság azt a valós, mindennapi helyzetet kelti életre, amikor a tűzoltóknak egy többemeletes épületben kell felhatolniuk teljes védőfelszerelésben – lift használata nélkül – annak érdekében, hogy az ottrekedt embereket kimentsék, és a tüzet eloltsák.

A versenyre közel negyven nevezés érkezett. Az igazgatóság, a kecskeméti kirendeltség, a kalocsai, a kiskunhalasi, a bajai, a kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományából, valamint keceli és szabadszállási önkormányzati, és kiskunmajsai és szabadszállási önkéntes tűzoltók vettek részt a megmérettetésen. A Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisról katona tűzoltó is érkezett a versenyre.

A mezőny tagjai - nők és férfiak egyaránt - elszánt kitartó erőfeszítéssel lépcsőfokról lépcsőfokra küzdötték le a magasságot és jutottak egyre feljebb. A tűzoltók teljes védőfelszerelésben - bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben - hátukon acélpalackos légzőkészülékkel futottak fel a legalsó parkoló szintről a Malom Központ legfelső emeletére. A védőfelszerelés összsúlya - melyben a feladatot teljesíteni kell - közel harminc kilogramm. A versenyben a legjobb időeredmény volt a cél, amely jó fizikai, pszichikai erőnlétet, kitartást, erős szívet és lelkierőt kívánt a résztvevőktől.

Az első öt helyezett kevesebb, mint két perc alatt jutott fel a csúcsra.

Eredmények:

Női kategóriában

I. helyezés Borbély Aliz - Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

II. helyezés Némethné Rázsi Szabina - Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Férfi kategóriában

I. helyezés Huczek Zsolt tű. főtörzsőrmester – Kiskunhalas HTP

II. helyezés Ropos Gergő tű. őrmester – Kiskunhalas HTP

III. helyezés Tóth István tű. törzsőrmester - Kecskemét HTP

IV. helyezés Tapodi Richárd tű. törzsőrmester - Kiskunfélegyháza HTP

V. helyezés Hegyi Viktor tű. őrmester – Kiskunhalas HTP

VI. helyezés Novikov Norbert tű. őrmester – Kiskunhalas HTP

 

Különdíj 40 év felettiek

I. helyezés Tóth István tű. törzsőrmester - Kecskemét HTP

II. helyezés Kókai János tű. őrmester - Kecskemét HTP

III. helyezés Hangyási János tű. főtörzsőrmester - Kalocsa HTP

Galéria

MegyeMegyei Lépcsőfutó BajnokságBács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságKecskemét