2024.04.25, Csütörtök
Speciális orvosi eszközzel gazdagodott Tiszakécske a Duna Bonum Alapítvány támogatásával
Fotók: Nagy Zsuzsanna/magyarepitok.hu

Speciális orvosi eszközzel gazdagodott Tiszakécske a Duna Bonum Alapítvány támogatásával

magyarepitok.hu

2019.09.10. 15:16

A Duna Bonum Alapítvány által adományozott eszköz lehetőséget kínál a szívműködés, a keringés, a légzés és az anyagcsere egyidejű vizsgálatára.

Hirdetés

Tízmillió forint értékű diagnosztikai eszközt adományozott a Duna Bonum Alapítvány a tiszakécskei Egészségügyi Központnak. Az ergospirométer terheléses rendszer a szívinfarktuson átesettek felépülésében segíthet, de felismerhetőek vele a korai stádiumban lévő szívizomzat működési zavarai is. Az ergospirométer lehetőséget kínál a szívműködés, a keringés, a légzés és az anyagcsere egyidejű vizsgálatára.

A készülék évente több mint 300 páciens szűrését teszi lehetővé, jelentősen csökkentve ezzel a tiszakécskei betegek más városba történő utazási költségét és várakozási idejét, valamint a kecskeméti kórház leterheltségét.

A képre kattintva galéria nyílik!

A készüléket Lehel Zoltán, a Duna Bonum Alapítvány és a Duna Aszfalt Kft. szóvivője, főmérnöke adta át ünnepélyes keretek között a dr. Király Csaba kardiológusnak, az Egészségügyi Központ képviselőjének és Tóth János polgármesternek.

Az ünnepségen Lehel Zoltán elmondta, alapítványi keretek között most először tudtak segíteni a térség fejlesztése érdekében, azonban a Duna Aszfalt Kft.-n keresztül korábban is igyekeztek felelősséget vállalni a megye lakosaiért. "A cég ugyanis innen, Tiszakécskéről indult, a mai napig ez az alföldi kisváros a székhelye" - hangsúlyozta a szóvivő. "Többször vásároltunk már különböző életmentő orvosi eszközöket a Kecskeméti Kórháznak, nemrégiben pedig hasi ultrahang készüléket adományoztunk a kécskei egészségháznak."

Hozzátette, nem csak az egészségügy terén igyekeztek segíteni: támogatták már a Katona József Színház előadásait, illetve a megyeszékhelyen és Tiszakécskén is speciális, piros festékréteggel kiemelt zebrákkal hívtuk fel az autósok figyelmét a biztonságosabb városi közlekedésre. A szóvivő hozzátette:

„Nem felejtettük el, honnan indultunk, és ezt az Alapítványon keresztül a jövőben is szem előtt tartjuk majd.”

A készüléket adományozó Duna Bonum Alapítványt a tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa, Szíjj László alapította. Az alapítvány egyik célja, hogy támogassa az egészséges életkörülmények feltételeit, segítse az egészség megőrzését és megteremtse a gyógyulás lehetőségét.

Galéria

MegyeTiszakécskeDuna Aszfalt Kft.társadalmi felelősségvállalás