2024.04.16, Kedd
Iskola- és óvodakezdéshez nyújt segítséget a foktői növényolajgyár
Pexels

Iskola- és óvodakezdéshez nyújt segítséget a foktői növényolajgyár

bacsmegye.hu

2019.09.03. 16:43

Több mint 140 óvodás és iskolás számára adott ma át évindító eszközcsomagot a foktői régió hat intézményében a Pannon növényolajgyár nevében Takács István gyárigazgató. A társaság mára hagyománnyá vált helyi jótékonysági megmozdulása keretében évente 3-3 óvoda és általános iskola gyermekei jutnak olyan alapvető eszközökhöz, amelyeket a szülők nem vagy nehezen tudtak volna megvásárolni.

Hirdetés

A Pannon Növényolajgyártó Kft.(a Glencore Agriculture magyarországi cégcsoportjának tagja) idén hetedik éve az iskolakezdést megelőzően kiválasztja a gyár telephelyéhez közeli települések intézményei közül azt a hatot, amelyeknek a tanév során nagy szüksége van új iskolaszerekre és egyéb kellékekre. A cég az óvodák és iskolák vezetői által összeállított igénylista alapján beszerzi, és szeptember első napjaiban eljuttatja azokat az érintetteknek. Szeptember 3-án 143 gyermeknek kézbesítették az iskola- és óvodaindító adománycsomagokat, 3-3 környékbeli óvodába és iskolába, összesen 800 000 forint értékben. Ezek tartalma elsősorban irodaszerek, mint színes ceruza, festék, papíráru és higiéniai csomag, benne pl. toalettpapír, zsebkendő, fogkrém.

„Nagyra értékeljük a növényolajgyár erőfeszítéseit, hiszen mi nevelők és tanítók évről évre szembesülünk azzal, hogy az ovisok és kisdiákok szülei jó eséllyel nem tudták volna megvenni ezeket az alapvető és nélkülözhetetlen fogyóeszközöket a segítségük nélkül. Hálásak vagyunk a támogatásukért!” – mondta a csomagok átvételekor Filus Angelika, az Uszód és Dunaszentbenedek Kék Sziget Óvodák intézményvezetője, aki munkatársaival együtt 60 csillogó szemű gyermeknek osztotta szét az új kellékeket, tisztálkodószereket.

„Vállalatunk egyik alapfilozófiája, hogy figyelünk a környezetünkre. Természetesen ide értjük a rászoruló régióbéli, gyermekeket nevelő-oktató intézményeket is. Köztük több olyan falu is van, ahonnan kollégáink naponta járnak munkába, miközben gyermekeik az adott iskolában vagy óvodában tanulnak, fejlődnek” – tette hozzá Takács István, a növényolajgyár igazgatója.

Az adománycsomagokat megkapták: a foktői Napközi Otthon Óvoda és a Magyar László Általános Iskola, Uszód és Dunaszentbenedek Kék Sziget Óvoda, az uszódi Benedek Péter Általános Iskola, valamint a dunaszentbenedeki Általános Iskola.

MegyeFoktőóvodaiskolakezdés