2023.12.09, Szombat
Egy ezüst- és egy bronzérem, ötszáztíz lépcsőfok - ez a Bács-Kiskun megyei tűzoltók sikere

Egy ezüst- és egy bronzérem, ötszáztíz lépcsőfok - ez a Bács-Kiskun megyei tűzoltók sikere

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2019.09.24. 17:15

A XX. Lépcsőfutó Országos Bajnokságra több mint százhatvanan neveztek az ország számos pontjáról. A tét ebben az évben sem volt kisebb, mint meghódítani a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri - huszonhárom emelet magas - épületét.

Hirdetés

Bács-Kiskun megyét képviselő versenyzők egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza, maguk mögött tudva ötszáztíz lépcsőfokot.

A bajnokság résztvevői teljes védőfelszerelésben - bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben - hátukon acélpalackos légzőkészülékkel futott fel a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjének huszonharmadik emeletére. A védőfelszerelés összsúlya - melyben a távot teljesíteni kell - megközelíti a harminc kilogrammot. Ez a bajnokság azt a valós, mindennapi helyzetet kelti életre, amikor a tűzoltóknak egy többemeletes épületben kell felhatolniuk teljes védőfelszerelésben – lift használata nélkül – annak érdekében, hogy az ottrekedt embereket kimentsék, és a tüzet eloltsák.

A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti bontásban, egyéniben és párban vágtak neki a több száz lépcsőnek. A szabály szerint a párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem maradhattak el egymástól.

A Bács-Kiskun megyei tűzoltók ismét jól teljesítettek!

 

Egyéni férfi (30-34)

II. hely Huczek Zsolt – Kiskunhalas HTP

VII.hely Rapcsák János – Baja HTP

 

Abszolút leggyorsabb Férfi kategória:

VI. hely Huczek Zsolt – Kiskunhalas HTP

 

Egyéni férfi (18-29)

IX. hely Ropos Gergő - Kiskunhalas HTP

 

Egyéni férfi (40-44)

XI. hely Fabók János - Kiskunmajsa ÖTE

 

Páros férfi (40-80)

III. hely Babud Jenő - Sipos András – Kiskunhalas HTP

MegyeLépcsőfutó Országos BajnokságBács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságlépcsőfutás