2024.04.19, Péntek
Megújult utak Nagybaracskán
zsigorobert.hu

Megújult utak Nagybaracskán

zsigorobert.hu

2019.08.07. 13:54

A település közel 34 millió forint kormányzati támogatás segítségével újíthatta fel az önkormányzat épületét, szintén kormányzati forrásból pedig 12 utcában is végeztek korszerűsítési munkálatokat.

Hirdetés

Nagybaracskán mintegy 41 millió forintból szépülhetett meg az önkormányzat épülete. A 34 millió forintos támogatásnak (Vidékfejlesztési Program) és a 7 millió forintos önrésznek köszönhetően megújult a tetőszerkezet, valamint az épület energetikai rendszere: kicserélték a nyílászárókat és a kazánt, szigetelték a homlokzatot. A beruházás további fontos eleme az akadálymentesítés is.

 

Az összesen 12 utcában elvégzett munkálatokat 44 millió forint támogatásból, az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok számára biztosított forrásból finanszírozta a település. A beruházás eredményeként Nagybaracskán már minden házat burkolt útpályán lehet megközelíteni.

Az átadón Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: Magyarország Kormánya igyekszik minden támogatást megadni a vidéki településeknek, hogy fejlődni tudjanak. – Köszönöm mindenkinek a munkáját, aki hozzájárult, hogy Nagybaracska tovább szépülhessen. Kívánok mindannyiunknak még sok közös sikert.

 
MegyeNagybaracska