2024.03.28, Csütörtök
Másodszor is sikeres munkáltatói fórumsorozatot szervezett Bács-Kiskun

Másodszor is sikeres munkáltatói fórumsorozatot szervezett Bács-Kiskun

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2019.08.06. 17:07

Idén második alkalommal, ezúttal hét helyszínen rendezte meg munkahelyteremtéssel kapcsolatos fórumsorozatát a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal. A július 23. és augusztus 1. között szervezett előadásokon a Pénzügyminisztérium által meghirdetett munkahelyteremtő pályázatot ismertették.

Hirdetés

Az NFA-2019-KKV kódjelű pályázat célja – az előző alkalmakhoz hasonlóan – a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése, olyan beruházások támogatása, amelyek új munkahelyeket teremtenek és meglévő munkahelyek megtartását eredményezik. A pályázat további célja a foglalkoztatás területi különbségeinek csökkentése és a hátrányos helyzetű személyek foglalkozatásának elősegítése.

 

A fórumsorozat szerepe kettős volt: egyrészt átfogó tájékoztatás nyújtása a munkahelyteremtő pályázat legfőbb pontjairól, másrészt pedig iránymutatás a korábbi tapasztalatok alapján a gyakorlati tudnivalókról. Megtudhatták a jelenlévők, hogy pontosan milyen elvárásoknak kell megfelelniük a pályázóknak, milyen támogatási feltételek vannak, illetve pontosan milyen beruházással lehet pályázni. Példákkal is illusztrálták, hogyan kell pontosan számolni a támogatás mértékét, intenzitását és felső határát.

 

A kormányhivatal kollégái felhívták a figyelmet arra, hogy a pályázatot kizárólag az általános célú elektronikus kéreleműrlap szolgáltatás (e-papír szolgáltatás) segítségével lehet benyújtani 2019. augusztus 1-jétől 2019. szeptember 5-ig.

 

A visszajelzések és az elhangzott kérdések azt igazolják, hogy hasznosak ezek a személyes találkozások, ahol partnereink helyben jutnak számukra fontos információkhoz.

 

A pályázati felhívás és a szükséges dokumentumok az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/ujabb-5-milliard-forint-tamogatas-a-kis-es-kozepvallalkozasok-munkahelyteremtesere

 

A támogatásról részletes felvilágosítást a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályán (Kecskemét, Klapka u. 34. II. emelet 204. szoba) lehet kérni.

MegyeBács-Kiskun Megyei KormányhivatalMunkáltatói fórumsorozat