2024.03.29, Péntek
Körforgalom-építkezéssel halad Kecskemét déli elkerülőjének négysávosítása
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Körforgalom-építkezéssel halad Kecskemét déli elkerülőjének négysávosítása

nif.hu, magyarepitok.hu

2019.08.02. 10:16

Az 54-es főút 2x2 sávosra bővítését a Duna Aszfalt végzi el.

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk körforgalom-építkezésekről a Kecskemét déli határában haladó 54-es főút bővítése kapcsán. Az út eddig használt 2x1 sávos szakaszát 2x2 sávossá fejlesztik az M5-ös autópálya és az 5-ös főút közötti, 5,7 kilométer hosszú pályán. A NIF Zrt. fejlesztése nettó 8,77 milliárd forintból valósul meg a Duna Aszfalt Kft. munkálataival.

Az építkezés kapcsán a a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zert, most a Búzakalász utcai körforgalom fejlesztésénél megtörtént ideiglenes sávlezárásról küldött ki közleményt. A körforgalom Daimler utcai ágát lezárják, azt csak a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratok használhatják. A Daimler utca az 54-es főút és 541-es úti (Halasi út) körforgalomból a nemrégiben elkészült Barényi Béla úton keresztül közelíthető meg szeptember végéig.

 

A kecskemétieknek és a városi iparnak is hasznos a beruházás

A déli elkerülő beruházásának köszönhetően jelentősen javul Kecskemét elérhetősége az autópályáról is, illetve a város déli ipari területén található vállalkozások kiszolgálása szintén hatékonyabb lesz

A beruházás során a most érintett körforgalommal együtt többek között épül

  • öt turbó körforgalom (ebből három új, kettő esetében pedig a meglévő egyszerű körforgalmat bővítik),
  • illetve öt híd a kerékpárút felett (ezek közül négy új, egy esetben pedig a meglévőt hosszabbítják meg).

A projektben az útszakasz északi oldalán 7 kilométer hosszan egyesített szerviz- és kerékpárút, déli oldalán pedig 4,5 km földút létesül. Emellett elvégzik még a szükséges közműkiváltási feladatokat is.

KecskemétKecskemétDuna Aszfalt Kft.útépítésútfelújításM5-öselkerülő út54-es főút