2022.06.26, Vasárnap
Ellenőrzik a Bács-Kiskun megyei strandokat

Ellenőrzik a Bács-Kiskun megyei strandokat

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2019.08.06. 13:22

A biztonságos fürdőzés érdekében a kormányhivatal munkatársai nyáron is kiemelt figyelmet fordítanak a közfürdők vizsgálatára.

Jelenleg 45 közfürdőt tartanak nyilván Bács-Kiskun megyében, ezekben a létesítményekben 33 medencét üzemeltetnek töltő-ürítő, 131-et pedig vízforgatós rendszerben. Az ellenőrzött szabadtéri medencéknél már elvégezték a szezon előtti javítási, karbantartási munkákat. A vizsgálatok során biztosították az úszómesteri felügyeletet, illetve megfelelőnek minősült az elsősegélynyújtó helyek állapota, felszereltsége is. Az ellenőrzés során a medencék környezete és a pihenőterületek gondozottnak bizonyultak, valamint megfelelő számú hulladékgyűjtő tartályt is kihelyeztek, amelyek ürítése, szállítása rendszeres a közfürdőkben.

 

A meghatározott időközönként fertőtlenített, vízforgatós rendszerű medencék esetében előfordult a nem megfelelő minőségű minta, de pozitív eredmény, hogy csökkent a kifogásolt töltő-ürítő medencék aránya. Az önkontroll és a hatósági vízminta eredményei alapján az illetékes járási hivatalok azonnal intézkedtek a vízminőség helyreállítása és annak folyamatos fenntartása érdekében.

 

A vizek tisztasága elsősorban rajtunk, fürdőzőkön múlik, ezért minden esetben javasolt elolvasni a fürdők bejáratánál kifüggesztett szabályzatokat. Ezek az előírások rögzítik, hogy a gyógymedencéket a 14 éven aluli gyermekek nem használhatják; a fürdőruha legyen tiszta, frissen mosott; a medencébe lépés előtt és után is alaposan zuhanyozzunk le; illetve a lábmosó használata kötelező. A szabályzatok arról is rendelkeznek, hogy milyen megbetegedések esetén tilos a fürdő látogatása.

 

A vízpartra látogatóknak minden esetben fokozott elővigyázatossággal szükséges eljárniuk maguk és gyermekeik védelmében, de természetesen a folyamatos ellenőrzés is hozzájárul a fogyasztói érdekek biztosításához, testi épségünk megóvásához. Eddigi tapasztalataink alapján elmondható, hogy a folyamatos hatósági jelenlétnek, illetve a körültekintő fürdőzőknek köszönhetően nyugodtan és biztonságban tölthetjük szabadidőnket a megye strandjain.

MegyeBács-Kiskun Megyei KormányhivatalBács-Kiskun megyestrand

Hirdetés

Hirdetés