2024.04.26, Péntek
A bográcsok és a fejlesztések hétvégéje volt Érsekcsanádon
zsigorobert.hu

A bográcsok és a fejlesztések hétvégéje volt Érsekcsanádon

zsigorobert.hu

2019.07.08. 18:56

A hétvégén rendezték a Sárközi Országos Halfőző versenyt és Halsütő Fesztivált, a megmérettetést azonban a finom ételeken kívül más is különlegessé tette. Most adták át a közel 30 millió forintból felújított Művelődési Házat, valamint a több mint 10 millió forintból megépített sportparkot.

Hirdetés

A hagyományokhoz híven július elején, ezúttal szombaton rendezték meg az érsekcsanádi halsütő fesztivált. Néhány esztendővel ezelőtt a település közösen indult egy pályázaton Deccsel, így születhetett meg a Sárközi Halfőző Verseny és Halsütő Fesztivál.

 

A rendezvény ideje alatt átadták a 27 millió forintból felújított Művelődési Házat, amelyet Csuka Zsigmondról neveztek el. Ő volt az, aki Érsekcsanádon létrehozta a Gyöngyösbokréta néptáncos mozgalmat, és ő volt község kántora is. A településen nem csak megszépült művelődési ház, hanem új sportpark is várja az érdeklődőket, amelyet szintén kormányzati támogatásból, közel 10 millió forintból építtetett az önkormányzat.

 

Az átadón Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője elmondta: a művelődési ház az elmúlt esztendőkben folyamatosan szépülhetett, ennek újabb állomása a mostani energetikai fejlesztés. – Szebb, otthonosabb lett az intézmény, közeledünk a teljes felújításhoz, ehhez már csak a tető korszerűsítése van hátra. Örömmel mondhatom, hogy a Magyar Falu Program keretein belül a kormány közel 20 millió forint támogatásban részesítette Érsekcsanádot, ezzel be is tudjuk majd fejezni a munkát. Egy másik vidékfejlesztési pályázaton is jól sikerült a részvétel, a Leader-programból szintén 20 millió forintot ítéltek meg a településnek – tette hozzá a képviselő. – Mindannyiunknak még sok közös sikert kívánok, hajrá Érsekcsanád!

 
MegyeÉrsekcsanád