2024.04.21, Vasárnap
Díjazták Bács-Kiskun megye legjobb borait és pálinkáját
baja.hu

Díjazták Bács-Kiskun megye legjobb borait és pálinkáját

baja.hu

2019.06.17. 08:00

Megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt Kecskeméten a IV. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál, amely keretében díjazták a megye legjobb borait és pálinkáját. A májusban megtartott verseny nyertesei átvehették kitüntetéseiket az ünnepélyes megnyitón.

Hirdetés

A legjobbaknak Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlési elnöke adta át az elismerést és fejezte ki megbecsülését az elhivatott szakemberek munkája iránt, akik megyénk büszkeségeit, zászlós borait és pálinkáját állítják elő. Kóstolásra Hamvas Béla idézetével biztatta a megyei elnök a rendezvény látogatóit: „ha az ember homoki bort iszik, egészen apró csillagszemecskékkel telik meg, s ezek a szemecskék az ember vérében táncolnak, mint a megelevenedett Tejút.

A díjakat Font Gábor (Font Pincészet, Soltvadkert), Eiler Attila (Eredet Pincészet, Soltvadkert), Koch Csaba (Koch Pincészet, Borota), Sziegl Petra és Sziegl Balázs (Sziegl Pince, Hajós), Nagy Norbert (Mátyás Pálinkaház, Kiskőrös) vette át. A címeket a díjazottak egy éven át viselhetik és vihetik jó hírét megyénknek szerte a világban.

Rideg László elnök az oklevelek átadását követően a főtéren, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat sátránál látta vendégül a települési vezetőket, megyei és országos döntéshozókat, a sajtó munkatársait és a nagyközönséget egy hangulatos kóstolóra. Bemutatkozott a legjobb fehér-, a legkiválóbb rozé- és a legfinomabb vörösbor. Megismerhették a vendégek a győztes borászokat, köztük a Sziegl Pincészet szakembereit, akik idén megkapták a megye feltörekvő borászai címet, valamint a Mátyás Pálinkaház tüzes szilvapálinkájába is belekortyolgathattak az érdeklődők a júniusi forróságban.

Hatalmas hőség, hideg hűsítő nedűk tették teljessé a fesztiválhangulatot, ahol a megyei kiválóságokon kívül a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat standján a Duna Borrégió borai is hozzájárultak a kulináris kalandozáshoz, bemutatva a Duna-Tisza közének vízbe zárt napfényét.

 

Eredmények:

Bács-Kiskun Megye Pálinkája 2019-ben a Mátyás Pálinkaház Mátyás szilvapálinkája lett.

Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéje a Mátyás Pálinkaház lett.

A legjobb fehérbor kategória győztese a Font Pincészet Irsai Olivér 2018 bora lett.

A legjobb rozébor az Eredet Pincészet Kékfrankos Rosé 2018 bora lett.

A legjobb vörösbor a Koch Pincészet Kékfrankos 2017 bora lett.

Bács-Kiskun Megye Feltörekvő Borásza címet Sziegl-Nagy Petra és Sziegl Balázs nyerte el.

 

 

MegyeBács-Kiskun megyeKecskemétborpálinkaKecskeméti Barackpálinka és BorfesztiválKoch PincészetFont Pincészet