2024.03.28, Csütörtök
Megújult az óvoda Balotaszálláson

Megújult az óvoda Balotaszálláson

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2019.05.10. 16:02

A projekt során megvalósult az óvoda részleges akadálymentesítése is, továbbá eszközbeszerzés keretén belül udvari játékokkal és számítástechnikai eszközökkel gazdagodott az intézmény.

Hirdetés

A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című felhívásra, a 14 999 999 forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból az Balotaszállási Napköziotthonos Óvoda infrastrukturális beruházását, valamint minőségi és mennyiségi eszközbeszerzését valósították meg.

 

A község vezetése célul tűzte ki a település óvodájának felújítását, melynek fenntartója az önkormányzat. Az óvoda megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenné vált az ingatlan felújítása, valamint modern, korszerű eszközök beszerzése.

A projekt megvalósítása során energetikai korszerűsítés valósult meg, a födémszerkezeten ásványgyapot hőszigetelő anyagot elhelyeztek el 20 cm vastagságban ISOVER tipusú és 0,039 W/mK értékkel, továbbá a hőszigetelő anyag alatt párazáró fóliát helyeztek el, amely megakadályozza a födémszerkezeten keresztül a foglalkoztató terekből felfelé áramló pára felszívódását.

A régi gázkazánt elbontották, helyére pedig korszerű, kondenzációs gázkazánt építettek be, valamint helyiségenkénti szabályozót építettek be (termosztatikus szelep).

 

MegyeBalotaszállásóvodafelújítás