2024.03.28, Csütörtök
 Ezért fáztunk éjjel
idokep.hu

Ezért fáztunk éjjel

index.hu

2019.05.09. 15:37

Kecskemét körül mérték a legalacsonyabb értéket, ott -1,7 fok volt.

Hirdetés

A hajnali órákra nagyon lehűlt a levegő az ország nagy részén, általában 2, 3 fok körül alakultak a minimum-hőmérsékletek, pedig ebben az időszakban 8 és 9 fok körül szoktak.

A felhősebb északkeleten volt enyhébb az idő, máshol gyenge fagy is előfordult. Kecskemét körül mérték a legalacsonyabb értéket, ott -1,7 fok volt. 

Éjjel északkeleten befelhősödött az ég, így ott viszonylag enyhe volt a hajnal, máshol a lecsendesedő szélnek és a derült égboltnak köszönhetően mélyre csökkent a hőmérséklet, a középső országrész és a Dunántúl mélyebben fekvő tájain volt a leghidegebb.

Az Időkép.hu egyik észlelője -2,8 fokot mért Zircen, de a hivatalos hidegrekord nem dőlt meg, csak hétfő hajnalban

 

Pénteken elvonul a csapadék, délelőttre már a keleti tájakról is, aztán délután a hosszabb napos időszakok mellett szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Reggel nyugaton és északon pára-, ködfoltok előfordulhatnak. A nyugati-északnyugati szél több helyen felerősödik. Ismét melegszik az idő, délután 17-21 fok várható.

Szombaton is többfelé párás lehet a reggel. Napközben északnyugaton, nyugaton több, máshol kevesebb záporra, zivatarra van esély, de mindenhol sokat fog sütni a nap. Az ország nyugati felén erős, viharos lesz a délies szél. A legtöbb helyen 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a nyugati országrészbe egy hidegfront hozhat viharos szelet, esőt, lehűlést, előterében zivatarok is kialakulhatnak. Keleten maradhat a meleg tavaszi idő.

MegyeidőjárásKecskemét