2024.03.19, Kedd
Vérátömlesztést kap Bács-Kiskun megye legimpozánsabb épülete
bacsmegye.hu

Vérátömlesztést kap Bács-Kiskun megye legimpozánsabb épülete

magyarepitok.hu

2019.04.17. 07:13

A beruházás részeként megújul az előcsarnok és a díszterem, az eredetinek megfelelően helyreállítják a tetőszerkezetet, valamint az épület akadálymentesítését is megoldják.

Hirdetés

Közel 3,5 milliárd forintból megkezdődik a Kecskeméti Városháza műemléki felújítása a helyi Horváth Építőmester Építőipari Zrt. kivitelezésében. A rekonstrukció közel 12 ezer négyzetméternyi területet érint.

A beruházás keretében 6520 négyzetméteren tetőfelújítást végeznek, a homlokrekonstrukció pedig 5940 négyzetmétert foglal majd magába. A homlokzat megújításának részeként 1157 darab műkőelemet gyártanak le vagy restaurálnak, valamint közel 500 darab fanyílászárót rekonstruálnak.

A tetőszerkezet rekonstrukciója az eredeti Zsolnay-mázas hódfarkú cserép helyreállításával valósul meg.

A műemléki helyreállítás keretében a felújítás magában foglalja még:

  • az előcsarnok és díszlépcsőház festését (350 m2),
  • a tárgyaló és ruhatár falburkolatai, bútorkárpitjai, beltéri nyílászárók és lépcsőházi korlátok fa szerkezeteinek felújítását,
  • belsőtéri lépcsők és 10 darab pihenő rekonstrukcióját,
  • csillárok, korlátok és kilincsek felújítását, valamint
  • a közel 250 m2-es díszterem restaurátori munkáit.

A fejlesztés során megoldják a városháza akadálymentesítését, beleértve a felvonó elhelyezését is. A turisztikával érintett területeken, az irodákban és közlekedőterekben a fal- és mennyezetfestést, valamint a padlóburkolat felújítását és cseréjét végzik el. A teljes épületen épületvillamossági és -gépészeti felújítást végeznek, ezen kívül az épület belső udvarát és közvetlen környezetét is rendbe rakják.

A városháza Kecskemét főterén áll, 1893 és 1897 között épült szecessziós stílusban Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján.

 

KecskemétMegyevárosházaépületfelújításHorváth Építőmester Zrt.