2024.04.26, Péntek
Munkáltatói Fórum Kecskeméten

Munkáltatói Fórum Kecskeméten

2019.04.05. 13:59

A mai napon került megrendezésre a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal szervezésében a Klapka utcai székházban a Munkahelyteremtés 2019 című rendezvénysorozat fóruma.

Hirdetés

A Pénzügyminisztérium 2019. március 19-től, 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő és megőrző beruházásainak elősegítésére.

A pályázat célja a kkv-szektor fejlesztésén túl a helyi gazdaságok megerősítése, a területi különbségek csökkentése és a hátrányos térségek felzárkóztatása. A központi program segítségével a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, de a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják.

Cseh Tamás hivatalvezető köszöntötte a megjelenteket a Kecskeméti Járási Hivatal nevében, reményét fejezte ki, hogy ezzel a pályázattal mintegy 250 vállalkozás által 1500 új munkahely jöhet létre, bízva abban, hogy az 5 milliárd forintos keretösszegből minél több Bács-Kiskun megyében fog realizálódni. Ebben nyújt segítséget Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztálya.

A fórumon a pályázat érdemi részét Karáné Borbély Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának munkaerőpiaci referense ismertette.

 

 

Galéria

Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalMegyeMunkáltatói Fórum